Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I načelnik Karlobaga tražio usluge

Šef policije lažno je upisao 2400 prekovremenih sati

17.03.2014., Zagreb - Na Zupanijskom sudu optuzno vijece za  Ivana Tomljenovica, nacelnika Karlobaga zbog zlouporabe polozaja, jer je zeni namjestio natjecaj. Ivan Tomljenovic dolazi na sud u pratnji odvjetnika Ivana Stanica.   Photo: Marko Lukunic/PIXSEL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
14.07.2016.
u 08:45

Prema optužnici, Jurkovića se tereti za zloporabu položaja i ovlasti tešku 742.993 kune počinjenu od 2005. do 2012.

– Nismo krivi! – složno su jučer na zagrebačkom Županijskom sudu kazali Željko Jurković, Blaženka Mraović, Milan Rast, Ivan Tomljenović i Josip Ružička. Toj petorki na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je suđenje zbog zloporabe položaja. Jurković je bivši načelnik PU ličko-senjske, dok je Tomljenović načelnik Karlobaga. Prema optužnici, Jurkovića se tereti za zloporabu položaja i ovlasti tešku 742.993 kune počinjenu od 2005. do 2012.

Tereti ga se da je neistinito prikazivao da je prekovremeno radio, neosnovano si upisavši oko 2400 prekovremenih sati. Optužen je i da je podređenima naređivao da mu kupuju bonove za mobitel iako je imao službeni mobitel te da je na takav način pričinio štetu od 218.000 kuna. USKOK tereti Jurkovića i da je kao načelnik PU ličko-senjske od domara zaposlenih u policiji tražio da za njihova radnog vremena i bez naknade obavljaju različite radove na nekretninama koje Jurković posjeduje u Gospiću i Zagrebu.

Tomljenovića se pak tereti da je tražio da se ne pokrene prekršajni postupak nakon što je policija zaustavila vozilo karlobaškog komunalnog poduzeća, koje je bilo neosigurano i neregistrirano. Tereti ga se i da je kod policije intervenirao nakon što je sin poznatog gospićkog liječnika također uhvaćen u prekršaju. Protiv njega se već vodio jedan postupak u kojem ga se teretilo da je kao HDZ-ov načelnik Karlobaga pogodovao tvrtki svoje supruge dodijelivši joj poslove obnove karlobaške rive.

U tom je postupku Tomljenović nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora. 

>> Policija u Srbu privela branitelja Zorana Ercega. Sve je prenosio na Facebooku

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
09:00 14.07.2016.

Zakaj jednostavno u saboru ne izglasaju zakon po kojem je kriminal privredna djelatnost? pa ovak i onak samo kumice na placu placaju kaznu za domacu kokicu a siguran sam da bi zakon donesen jednoglasno i bez rasprave ha ha

NI
ninja72
09:57 14.07.2016.

Ma sitne su to ribice, a svi se bojite reci istinu o vlasnicima velikihtrgovackih lanaca.

Avatar Oneill
Oneill
09:11 14.07.2016.

He Moželi još više i bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije