Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomorske nezgode

Na pučini se zapalio kruzer sa 4500 putnika i članova posade

kruzer
Reuters
09.11.2010.
u 18:35

Vatra je izbila u strojarnici i uništila pogonske strojeve, no na vrijeme je ugašena i nema stradalih

Kruzer Carnival Splendor, na kojem je 4500 putnika i članova posade, zapalio se tristotinjak kilometara od obale Južne Kalifornije i ostao bez ikakva pogona. Vatra je izbila u strojarnici i uništila pogonske strojeve, no na vrijeme je ugašena i nema stradalih. Kruzer je ostao bez električne energije, telefonskih veza, klimatizacije i tople vode, a rezervni agregati mogu osigurati samo tekuću hladnu vodu i ispumpavanje zahoda.  

Kako su pogonski strojevi potpuno uništeni, kruzer će se morati tegliti do obale, a očekuje se da taj posao neće biti obavljen prije srijede navečer. Akciju spašavanja zajednički će obaviti američka i meksička mornarica, a kruzer će biti otegljen u meksičku luku Ensenadu. U pomoć je prvi krenuo američki nosač zrakoplova USS Ronald Reagan, koji nosi oko 35 tona hrane, vode i drugih potrepština.

Ključne riječi

Komentara 7

PE
PetraPan
21:50 09.11.2010.

hvali more, drž\' se kraja.

VI
vidimškoj
22:16 09.11.2010.

uh,sigurno im je bilo čupavo.

OB
-obrisani-
19:32 09.11.2010.

No kako Rony ide “skromnih“ 50 km/h onda bude uskoro stigao do njih, na sreću nema mrtvih a i američkoj mornarici lijepo dođe malo “proglisirati“ uz obalu Kalifornije u reklamne svrhe, dražesno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije