Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CLIPBOARD GUY

Muškarac koji bez zaštite prati pacijenticu zaraženu ebolom zaintrigirao internet

ebola
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
16.10.2014.
u 17:15

Tko je Clipboard Guy, tajanstveni muškarac kojeg naizgled nije strah ebole?

Internetom se proširila fotografija muškarca koji je u SAD-u bez ikakve odgovarajuće zaštitne odjeće pomogao u ukrcavanju ebolom zaražene medicinske sestre u zrakoplov. Muškarac je dobio nadimak Clipboard Guy i odgovarajući hashtag na Twitteru #clipboardguy prema ploči za bilješke koju nosi na snimci.

Pacijentica u pitanju je Amber Vinson, 29-godišnja medicinska sestra koja se zarazila ebolom u Dallasu i tako postala druga osoba kojoj se to dogodilo u SAD-u. Zrakoplovom je prebačena iz bolnice u Texasu u bolnicu u Atlanti, a u zrakoplov ju je ukrcala ekipa sa zaštitnim odjelima i jedan muškarac odjeven u hlače i košulju i sa sunčanim naočalama na licu. Na pitanja brojnih korisnika internetskih društvenih mreža o njegovu identitetu odgovorili su dužnosnici koji su potvrdili da je muškarac poštovao protokol.

– Njegova je uloga bila nadziranje procesa prijevoza. Dio našeg protokola je imati jednu osobu koja nije odjevena u zaštitno odijelo – rekao je potpredsjednik Phoenix Aira Randy Davis za NBC News. Rekao je da je riječ o koordinatoru za medicinsku sigurnost, no nije otkrio njegovo ime. Ima običnu odjeću, objasnio je Davis jer zaštitna odijela mogu zatvoriti vidno i slušno polje, a dodao je kako je muškarac obučen da se drži na nužnoj udaljenosti te da u slučaju potrebe bude spreman uskočiti u zaštitno odijelo.

>> Smrt od ebole čitanija od savjeta kako je izbjeći

>> Muškarac se tresao pa izolirali zrakoplov s 180 putnika zbog ebole!

>> Zaražena ebolom letjela zrakoplovom. Sva 132 putnika na promatranju!

Komentara 11

MA
madmax17
18:16 16.10.2014.

Chuck Norris.

Avatar targus
targus
18:26 16.10.2014.

ima filing da je ta ebola spin kao i ptičja gripa i kravlje ludilo,..sa nekolicinom kolateralnih žrtava. Recite mi zašto se sve te bolesti događaju u svijetu tipa, Azija, Afrika i slično,..nikad u Americi, Europi i Austrialiji? Sve smišljeno, proračunato i dogovoreno. Z a2 godine ćemo imati kugu!!!

PA
Pave42
19:18 16.10.2014.

Sta ce mu zastitna odjeca kad je ebola izmisljotina po scenariju farmaceutske ma fi je isto ka svinjska i pticja gripa,kravlje ludilo i sve druge bolestine kojima su svitom frikovi sirili paniku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije