Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Murganić javno poduprla Plenkovića za nastavak vođenja HDZ-a

Murganić kaže da ju je premijer razriješio dužnosti zbog pritiska javnosti jer su se u sustavu socijalne skrbi događale strašne tragedije, a njezina smjena je zaustavila taj pritisak
22. siječnja 2020. u 13:24 3 komentara 287 prikaza
Nada Murganić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" i članica Predsjedništva HDZ-a Nada Murganić u srijedu je iz Karlovca javno poduprla kandidaturu Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a jer smatra da se u javnom prostoru uglavnom čuju samo oponenti koji ga kritiziraju.

murganic ODABRALI HDZ odlučio: Nova predsjednica Gradskog vijeća je Nada Murganić

"Ovo je moj osobni izbor te potporu ne iskazujem u ime članica Zajednice žena ni u ime Županijske organizacije HDZ-a, već osobno. Ne želim ni u čije ime govoriti jer smatram da nema razloga za kolektivnim izjašnjavanjem. Po novom statutu, tijela unutar stranke biramo demokratski po načelu jedan član jedan glas, a ne po delegatskom principu, onako kako bi odlučili pojedini ogranci ili zajednice", rekla je Murganić na konferenciji za novinare.

O predsjedniku stranke Plenkoviću kaže da je moderan političar, jako dobar državnik, na politici desnog centra i desno, a pritom je tolerantan, uključiv, socijalno osjetljiv te kulturno i argumentirano obrazlaže svoje odluke i stajališta.

gojšić gradsko vijeće Na čelu karlovačkog vijeća Nada Murganić

"Andrej Plenković zalaže se za ranjive grupacije i za prava svih naših manjina i veću ulogu i ravnopravnost žena u društvu, i to ne samo deklarativno. Kao državnik zalaže se za stvaranje povoljnih socio-ekonomskih uvjeta života i rada građana, i o tome svjedoče postignuti rezultati Vlade pod njegovim vodstvom, a u vanjskoj politici ima ugled te je tako pozicionirao i našu državu Republiku Hrvatsku", ocijenila je Murganić i dodala kako zbog svega želi da on i dalje vodi HDZ.

Na pitanje kako to da podupire Plenkovića, koji ju je kao premijer razriješio dužnosti ministrice za demografiju, Murganić je odgovorila da je nju premijer razriješio zbog pritiska javnosti jer su se u sustavu socijalne skrbi događale strašne tragedije, a njezina smjena je zaustavila taj pritisak.

"Nesreće se, nažalost, i dalje događaju, a ja i sada, kao i tada, mislim da nije potrebno mijenjati ministre, nego sustav. Da bi se rješavali problemi, potrebno je vrijeme jer to su procesi, a svaka promjena ministara usporava procese", zaključila je Murganić.

Nada Murganić MINISTRICA Nada Murganić: Bilo bi dobro da Bandić predstavi učinke "projekta roditelja odgajatelja"

U petak će se sastati Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a. Murganić smatra da će se tada donijeti odluka o raspisivanju unutarstranačkih izbora.

Masoni
U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA
Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • :

    Stvarno jedna velika, ozbiljna i stručna podrška, nema šta........

  • bartol123:

    Neki ljudi stvarno služe kao otirač,na žalost...

  • Omladinac koji to nije:

    Druze Tito mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo. Nekada je ova parola mnogima bila korisna. I drzava propala.