Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODABRALI

HDZ odlučio: Nova predsjednica Gradskog vijeća je Nada Murganić

murganic
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
19.05.2010.
u 15:35

Sadašnju ravnateljicu Doma za starije i nemoćne osobe Sveti Antun za predsjednicu je predložio GO HDZ-a, a novi vijećnik postaje Željko Mažuran.

Umjesto doktora Željka Gojšića, Karlovac će ponovno dobiti predsjednicu Gradskog vijeća. Bit će to Nada Murganić, ravnateljica Doma za starije i nemoćne Sveti Antun. Odluka je to Gradskog odbora HDZ-a Karlovca, a s obzirom na to da stranka ima većinu u Vijeću, za očekivati je da će N. Murganić predsjedničko mjesto zauzeti već na prvoj sljedećoj sjednici. Upražnjeno vijećničko mjesto popunit će Željko Mažuran, umirovljeni časnik Hrvatske vojske, koji je već bio karlovački vijećnik.

Neprihvaćene ostavke

HDZ je odlučio o svemu tražiti unutarstranački konsenzus. Zato je sazvan sastanak Gradskog odbora HDZ-a, proširen predsjednicima temeljnih ogranaka i vijećnicima. Uz imenovanje kandidatkinje za predsjednicu Vijeća, donesen je i niz drugih odluka potaknutih iznenadnom ostavkom dr. Gojšića. Iako je on, osim ostavke na mjesto predsjednika i vraćanja vijećničkog mandata stranci, dao ostavke i na sve stranačke dužnosti, njegovi kolege nisu sve prihvatili automatizmom.

– Na sastanku nije prihvaćena ostavka dr. Gojšića na mjesto dopredsjednika Gradskog odbora, kao ni ostavka na članstvo u Gradskom odboru stranke. Osim toga, Gradski odbor HDZ-a Karlovca predložit će Županijskom odboru da ne prihvati ni ostavku dr. Gojšića na članstvo u tom odboru – izvijestio je Ivan Uđbinac, tajnik Gradskog odbora HDZ-a.

Gradonačelnik Damir Jelić smatra da je odabir Nade Murganić dobitak za Karlovčane.

– O njoj mogu govoriti samo lijepe stvari. Humani posao kojim se bavi najbolje govori o kakvoj je osobi riječ – rekao je gradonačelnik Jelić.

Josip Benčić, predsjednik SDP-a Karlovca, kaže da HDZ ima pravo izabrati novog predsjednika Vijeća.

Prvih 100 dana

– Dajemo joj 100 dana kako bismo vidjeli na koji će način ona voditi sjednice. Nadamo se da će ići stopama Željka Gojšića koji je, kako smo i rekli, parlamentarno i demokratski radio svoj posao. Karlovac je grad s više od 50.000 stanovnika i zaslužuje da ga vode odgovorni političari, odnosno da se Vijeće ne svodi samo na preglasavanje – kaže Benčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije