Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST PROLAZI

Mura se počela povlačiti, jučer ukinute mjere obrane od poplave

mura
PIXSELL
20.09.2010.
u 12:43

U nedelju od ranog jutra radnici Vodogradnje i dobrovoljni vatrogasci postavljali su privremeni nasip kojim su zaštitili Svibovec Podravski od poplave.

Jučer u 11 sati prekinuta je redovita obrana od poplave na rijeci Muri od GIbine do Podturna te od Podturna do Vološčaka. Ukinuo ju je Centar za obranu od poplava Varaždin (Hrvatske vode). Vodostaj Mure na vodomjeru u Murskom Središću pao je ispod 330 centimetara i "ima tendenciju daljnjeg opadanja". U 11 sati na vodomjeru je izmjeren 301 centimetar.

Obrana od poplava bila je proglašena u subotu u 18 sati, kad je razina prešla 330 centimetara.

Prekjučer u 7 ujutro bila je proglašena mjera obrane i na Dravi, od HE Varaždin do željezničkog mosta, no jučer u 7 sati i tamo je obrana ukinuta jer je protok na brani HE Varaždin pao ispod 800 metara prostornih u sekundi.

U nedelju od ranog jutra radnici Vodogradnje i DVD-a postavljali su privremeni nasip kojim su zaštitili Svibovec Podravski od poplave.  

Zasipani su svi kritični jarci na pedesetak metara.

 – Opasno je bilo u naselju Borovju, u kojem je oko 50 obiteljskih kuća, a od poplave nas je spasila tvrtka Huđek Niskogradnja iz Petrijanca jer je dopustila iskopavanje šljunka u vlastitoj šljunčari. U protivnom dio Svibovca bio bi poplavljen. Uskoro bi trebala početi gradnja nasipa, dugog 1200 metara, pa će se mjesto potpuno zaštititi od poplava – doznajemo od općinskoga načelnika Sračinca Božidara Novoselca.

 Na osiguranju nasipa bilo je i približno 200 mještana koji su bili spremni pridružiti se radnicima Vodogradnje u osiguranju od poplava.

 Tijekom vikenda rijeka Plitvica na više se mjesta izlila i poplavila polja u općini Vidovec te je ugrozila i više kuća u Krkancu i Zamlači.

 Općinski načelnik zatražio je da se proglasi stanje elementarne nepogode.

Bednja je također poplavila više polja, a najkritičnije je bilo u Možđencu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije