Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE ODGOVORE

Srbija poslala Ukrajini 3500 raketa? Zaharova: 'Zabrinuti smo, odmah smo se javili Beogradu'

Russian Foreign Minister Lavrov holds a news conference, in Moscow
Foto: SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS
1/5
02.03.2023.
u 23:18

Ruskim medijima i društvenim mrežama proširila se informacija da Srbija dostavlja raketno oružje ukrajinskoj vojsci. Povodom toga glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova zahtjeva od srpskih vlasti službeno očitovanje. Srpski ministar obrane Miloš Vučević i proizvođač oružja, tvrtka Krušik, sve negiraju

Rusija je od Srbije zatražila objašnjene informacija o slanju vojne pomoći i opreme Ukrajini te da srpska vlast bude nedvosmislena i transparentna u svome pozicioniranju u ovome pitanju. Prema ruskoj diplomatkinji Mariji Zaharovoj radi se o iznimno važnoj temi za odnose dvaju država prenosi TASS. "Ovo je vrlo važno pitanje za bilateralne odnose. Rusija je izrazito zabrinuta zbog ove informacije i pomno ju motri. Već smo zatražili od Beograda da jasno izrazi svoje stajalište", rekla je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova u četvrtak.

Diplomatkinja također navodi kako smatra da iznošenje ovih stavova ne bi trebalo biti učinjeno putem medija, objava na Telegramu ili "dojava", već putem službenih objava stajališta srpskih vlasti. "Potrebno je predstaviti činjenice kako bi se potom iz njih mogli izvući valjani zaključci. Uistinu se radi o pitanju od iznimne važnosti za bilateralne odnose", rekla je Zakarova.

Do uzbune u Moskvi došlo je kada se medijima i Telegramom proširila informacija da Srbija preko Turske i Slovačke tajno isporučila Ukrajini 3500 raketa za raketne sisteme Grad. Iz proizvođača minskog i artiljerijsko-raketnog naoružanja, srpske kompanije Krušik, kazali su kako ni na koji nisu povezani sa slanjem oružja koje bi završilo u rukama Ukrajinske vojske. Također, prema pisanju N1, takve postupke je negirao i srpski ministar obrane Miloš Vučević.

VIDEO: Bizarna smrtonosna zamka za ruske vojnike: Uporno upadaju u zasjedu

Komentara 13

IN
Ingmar
00:34 03.03.2023.

Mogli su Rusi naručiti robu ali nisu! Business as usual.

Avatar El Indio
El Indio
01:00 03.03.2023.

Sad ce komsije da vide kad im gazda pobesni.

DU
Deleted user
07:46 03.03.2023.

Srbija sjedi na dvje stolice kao u svim ratovima do sada tko pobijedi priključit če se njemu i glasno govoriti da su bili na pravoj strani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije