Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ne staje na granicama'

Berlusconi s kongresa EPP-a u Zagrebu: Čuvajte se komunizma

Silvio Berlusconi
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
1/3
21.11.2019.
u 13:50

Trenutno vodstvo Italije nazvao je nesposobnim, nekvalificiranim i bez ikakvog iskustva i najavio povratak na vlast koalicije desnog centra.

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi snažno se u četvrtak u Zagrebu obrušio na komunizam i Kinu, rekavši da je ta zemlja usmjerena protiv Zapada i ima želju za hegemonijom.

"Podsjećam da komunizam ne staje na granicama, uvijek je bio globalna sila. Čuvajte se komunističkih zemalja i komunizma koji je izazov i prijetnja", rekao je veteran talijanske politike, danas na mjestu čelnika oporbene Forze Italije.

"Oni koji poznaju kinesku politiku kažu da je ona nevjerojatna prijetnja budućim generacijama", istaknuo je u govoru na kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu, nazvavši je jedinom istinskom obitelji koja predstavlja slobodu i demokraciju u Europi.

Berlusconi je naglasio da komunisti misle da je država iznad pojedinca i da joj svi trebaju služiti, ističući da postoji "nepremostiv jaz između njih i nas". 

"Mi smo drugačiji, mi imamo pravo na slobodu iz koje proizlaze sva druga naša prava, mi nismo podanici poput ljevičara, mi ne mislimo da dugujemo život državi. Postoji nepremostiv jaz između nas i njih", dodao je.

Pozvao je i na jačanje obrambene politike EU-a pred sve većim valom migranata.

"Treba nam Europa s jednom obrambenom politikom. To je najveći izazov pred EU-om, moramo biti vojna sila", istaknuo je i dodao da su Europi potrebni vojni kapaciteti kako bi se mogla obraniti u slučaju fenomena masovnih migracija

"To nije samo pretpostavka i stoga moramo biti moćna vojna sila kako bismo odvratili valove migranata iz afričkih zemalja", dodao je.

Trenutno vodstvo Italije nazvao je nesposobnim, nekvalificiranim i bez ikakvog iskustva i najavio povratak na vlast koalicije desnog centra.

"Uskoro ćemo se vratiti na vlast... koalicija desnog centra će na sljedećim nacionalnim izborima pobijediti", kazao je Berlusconi.

Komentara 47

MI
Mimizo
14:41 21.11.2019.

kod nas komunisti koriste antifašizam kao paravan za svoje postojanje

MI
Mimizo
14:39 21.11.2019.

komunizam je isti kao i fašizam i nacizam

BA
barbaizamerike
14:30 21.11.2019.

KPJ je vjerovatno u ilegali .Cuvajte se Stazica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije