Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAVLE KALINIĆ:

'Monica Lewinsky je jedan od najbolje odrađenih poslova izraelske obavještajne službe'

Foto: DPA/Pixsell
1/5
18.08.2021.
u 18:53

Zadnji pokušaji rješenja problema Izraela s Gazom su bili pokušaji Billa Clintona, no oni su stali s aferom Monice Lewinsky, smatra Kalinić

Pavle Kalinić, bivši zagrebački pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama, našoj novinarki Petri Baliji danas je u studiju Večernjeg lista otkrio odakle tolika zainteresiranost za događaje na Bliskom istoku.

 

Naime, doktorirao je na temu politike Georgea Busha prema islamističkim zemljama, a otkriva kako je taj interes zapravo počeo puno ranije.

-  Ja sam maturirao, diplomirao, magistrirao i doktorirao na temu o terorizmu. Inače sam bio više za kemiju i fiziku nego za društvene predmete, međutim kad su Crvene brigade otele Alda Mora onda mi je to postalo jako interesantno. Došao sam u Zagreb, upisao sam faks i ostao tu. Sad isto predajem na faksu, ali više sportski, core business mi je ono odakle mi dolazi glavnina financijskih sredstava. Smatram da ovo što optužuju muslimane da je to sve iz Kurana, to su priče za malu djecu. Imali ste tu sovjetske intervencije u Afganistanu, neriješene odnose Izrael Palestina, imate Afganistan, to su sve sekularni korijeni islamskog terorizma. Muslimansko bratstvo su osnivali komunisti jer nisu  vidjeli kako da riješe svoje probleme pa su rekli 'ajmo se vratiti svojim korijenima' - rekao je i dodao:

- Hamas nastaje tek 1987., to je sunitski radikalni pokret, oni drže kontrolu nad Gazom iz koje se povukao Ariel Sharon. On je imao svoju viziju kako riješiti taj problem, no on je njegovom smrću ostao zabetoniran. Nemate rješenja. Zadnji pokušaji rješenja problema su bili pokušaji Billa Clintona, no oni su stali s aferom Monice Lewinsky. Ta Monica Lewinsky je jedan od najbolje odrađenih obavještajnih poslova izraelske obavještajne službe. Ja im tu skidam kapu. Na taj način oni su zaustavili sve mirovne pregovore jer smatraju da dobitkom vremena mogu to riješiti na način kako to njima odgovara. Ono što naši pričaju i pišu gluposti o Monici Lewinsky, ona je odradila veliki posao.

Ključne riječi

Komentara 41

ČS
Čuvaj se senjske ruke
21:06 18.08.2021.

Dokle će ovaj lupetati? Dokle?

PA
Pahor
20:37 18.08.2021.

Parazit nad parazitima.

KM
klinicki.mrtav
19:24 18.08.2021.

Zašto ovaj nije u zatvoru? Javno je izjavio kako ured za krizne situacije nije vodio brigu o skloništima i potrebnim stvarima u slučaju nepogoda ili rata. Gdje su novci završili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije