Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIŠE DRAGAN BAGIĆ

'Molitelji' iskorištavaju vjerske obrede za svoje ciljeve koji su izvan religije

14.03.2023.
u 10:44

Od nove neokonzervativne mobilizacije štete bi mogli imati HDZ i ostale desne stranke, a najviše Katolička crkva

Ključne riječi

Komentara 30

CI
ciglana14
11:51 14.03.2023.

"Izvan religije"??? Meni se čini da mala abeceda demokracije još nije dostupna svim tzv. "demokratima" kojima su puna usta demokracije. Religija, ako govorimo o kršćanskoj ima polazište u onome u štoi vjernici vjeruju - Božju Riječ, pogotovo kroz Novi zavjet. Po Novom Zavjetu čovjek ne samo pozvan živjeti, nego i druge podučiti, da ne griješe. Na svakom pojedincu je dal će to prihvatiti ili ne, i kršćanin po Isusovom nauku ne smije nikome ništa nametnuti, ali ga je pozvan pozvati na obraćenje. Sad dolazimo do demorkacije, pa i Ustava koji vjernicima garantira vjersku slobodu. A onda dolazimo do naših "tzv" demokrata, koji bi konzumirali demokraciju samo kad njima to odgovara, a drugima bi je ograničili. I za to postoji riječ u Novom zavjetu - licemjerstvo. Dakle u konkretnom slučaju molitelja, da, dopušteno je, čak i pozvani smo djelovati za bolji svijet, i razumljivo je da nekima taj vid "svijeta" ne odgovara, dobar im je i drugačiji oblik "svijeta", ali se kosi sa duhom demokracije da nekom nešto zabraniš, zato jer se tebi to ne sviđa. Poavljam, nametnuti ti nitko ništa ne može, ali dopusti da bar u duhu demokracije svak ima svoj stav. Ja ne toleriram parade ponosa, žao mi je tih ljudi, ako žele živjeti u tom svijetu, ja sam nemoćan. Istu stvar očekujem i od njih. A pogotovo to očekujem od onih kojima je savaka druga izgovorena riječ - "demokracija".

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
10:58 14.03.2023.

Zašto sotonistima toliko smeta molitva? Pa oni ionako u 8 ujutro dok molitelji u miru mole duboko spavaju pod utjecajem alkohola i droga.

LL
Litos(l)av
11:00 14.03.2023.

Čim vam smeta znači da trebaju to raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije