Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST

Ministrica Bedeković: Do kraja rujna puna zaštita socijalnih radnika

Vesna Bedeković
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/12
06.09.2019.
u 15:52

- S osiguravanjem optimalnih uvjeta rada nemamo što čekati pa je ministarstvo već pristupilo nužnim mjerama. U svim centrima i podružnicama angažirat će se zaštitarske službe, te će se uvesti detektori metala, kazala je ministrica

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković rekla je u petak u Sisku da je do kraja rujna nužno ostvariti punu fizičku i tehničku zaštitu socijalnih radnika u centrima za socijalnu skrb kako se ne bi ponovili tragični slučajevi poput onog u Đakovu.

"S osiguravanjem optimalnih uvjeta rada nemamo što čekati pa je ministarstvo već pristupilo nužnim mjerama. U svim centrima i podružnicama angažirat će se zaštitarske službe, te će se uvesti detektori metala. U paketu mjera je i uvođenje statusa službene osobe za sve stručne radnike u sustavu, pa je već pokrenut postupak izmjena i dopuna Kaznenog zakona. Isto tako poduzeli smo i korake u djelotvornijoj suradnji s mjerodavnim ministarstvima u cilju što brže razmjene informacija", rekla je ministrica Bedeković tijekom radnog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji.

Nakon sastanka s ravnateljima centara za socijalnu skrb i predstojnicima podružnica na području županije, te ravnateljima ustanova iz područja socijalne skrbi, izrazila je zadovoljstvo uzornom suradnjom tih državnih ustanova s lokalnim i županijskim vlastima, za koju je rekla da može biti primjer dobre prakse. Također je istaknula važnost kandidiranja za financijska sredstva iz fondova EU kako bi se u tim ustanovama osigurali optimalni materijalni uvjeti. 

Vesna Bedeković
1/10

Na sastanku u sjedištu županije u Sisku, gdje je ministrici i njenim suradnicima domaćin bio zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak, Vesna Bedeković je rekla kako je o načinu rada i ciljevima već bilo riječi na sastanku u ministarstvu, a sada će se obilaskom žuapanije konkretnije govoriti o daljnjoj suradnji na poboljšanju sustava socijalne skrbi i usluga za krajnje korisnike.

Dožupan Celjak istaknuo je i više zajedničkih projekata koji su pri kraju poput izgradnje vanjskog lifta u Domu za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji, osnivanja podružnice sisačkog Doma za starije i nemoćne osobe i adaptacije dijela prostora Doma zdravlja u Kutini. Tu je i program prenamjene dijela Centra za socijalnu skrb u Sisku za potrebe obiteljskog centra te uređenje dnevnog boravka i proširenje kapaciteta kuhinje za potrebe vanjskih korisnika u Domu za starije osobe u Glini.

Ministrica Bedeković obišla je i centre za socijalnu skrb u Sisku i Novskoj, te sisački Dječji dom Vrbina.

 

 

Komentara 3

MA
MarkoMaras
21:13 06.09.2019.

Mislim, stvarno, ovo je čista paranoja. Pa ne ubijaju socijalne radnike svaki dan. Ne ubijaju ih ni svake godine. Ubijaju li ih svakih deset godina? Nisam siguran. Dogodi se jedna iznimka, jedan slučaj na milijun, i oni uvode zaštitare, daju službeni status, mijenjaju Kazneni zakon. Državno divljanje do maksimuma.

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
16:41 06.09.2019.

Da rade svoj posel sa srcem i dušom, ne bi ih trebalo štititi!

MO
moškov
16:49 06.09.2019.

a prosvjetne djelatnike ce stititi ....tko....?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije