Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Optužbe za veleizdaju nećemo trpjeti, neću dopustiti da se širi mržnja

Uoči sjednice Vlade ministri su komentirali burni jučerašnji dan u Saboru
17. siječnja 2019. u 10:55 152 komentara 5268 prikaza
Sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković podsjetio je na nekoliko važnih događaja. Spomenuo je susret s predstavnicima županija na kojem je bilo riječi o novoj preraspodjeli županija koja je pravednija i bit će povoljnija te obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske. Komentirao je jučerašnji dan u Saboru.

Andrej Plenković u Saboru Burno u Saboru Objavljena snimka incidenta između Plenkovića i Grmoje - evo što se dogodilo

"Argumentirano smo odgovorili na pitanja oporbe. Krenula je salva uvreda, dezinformacija, kleveta i optuživanja – mene osobno – za veleizdaju. Došlo je do optužbe za izdaju od zastupnika Mosta. Mi, kao političari, u dijalogu možemo trpjeti optužbe, uvrede i laži, ali optužbe za veleizdaju nećemo trpjeti. To je apsolutno neprihvatljivo. Ja kao predsjednik Vlade, Vlada i HDZ nećemo dopustiti da se širi mržnja koju širi Most", rekao je Plenković i dodao da s tom strankom više neće surađivati.

Smatra da je odgovornost Vlade puno veća i bitnija za toleranciju u hrvatskom društvu, za suživot, jer ne žele da se kao plodovi takvih nastupa "događaju problemi u realnom životu naših sugrađana".

"Tu očekujem od svih vas da jednako snažno i argumentirano zastupate takve stavove. Mislim da je to naša politička odgovornost i ono što je ključno – tu radimo razliku između ozbiljnih političkih aktera i politikanata na hrvatskoj političkoj sceni", poručio je Plenković svojim ministrima.

Pogledajte video: Nikola Grmoja u sukobu s premijerom Plenkovićem

Vlade je na današnjoj sjednici prihvatila Izvješće o provedbi Strategije nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske,  Izvješće o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i o utrošku sredstava osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2017. godinu za potrebe nacionalnih manjina, Izvješće o poslovanju slobodnih zona u Republici Hrvatskoj u 2017. 

Uoči sjednice Vlade i ministri komentirali su burni jučerašnji dan u Saboru

"Nemam komentara. Pa to je bilo vrijeđanje u Saboru", rekao je ministar financija Zdravko Marić o incidentu u Saboru između premijera Andreja Plenkovića i Nikole Grmoje.

"Premijer je reagirao ljudski. Nije me iznenadilo ništa, reagirao je ljudski. Nije vjerovao da mu to netko govori", komentirao je incident ministar Oleg Butković.

Andrej Plenković Andrej Plenković: 'Išao sam pitati Grmoju za koga je mislio da je veleizdajnik, ali je izašao iz Sabora'

"Ministar Krstičević vojnik je, general, on je emotivac. On je napravio sve u tom postupku", rekao je Butković o reakciji ministra obrane koji je bacio makete aviona na pod u sabornici.

Pogledajte video: Ministar Krstičević burno reagirao na provokacije SDP-ovca Vidovića

"Nije bilo nikakvog obračuna. Premijer zbog svog rada zaslužuje poštovanje svakog zastupnika i građanina", rekao je ministar Tomislav Ćorić.

Damir Krstičević Izgubili živce Stručnjaci o kaosu u Saboru: 'Ministar bi se trebao znati suzdržati od takvih bijesnih reakcija'

"Optužiti nekog da je veleizdajnik jest dno dna. Ja sam iznenađen blagom reakcijom onih koji su bili tamo", rekao je ministar Lovro Kuščević.

Pogledajte video: Plenković dao izjavu o sukobu s Nikolom Grmojom

 

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • Avatar siva_sova
  siva_sova:

  biti veleizdajnik kao plenki je dno dna ....

 • Hrabraja:

  Sta nije 91 tako branio interese Hrvatske, neko je krivotvorio potvrde o anemiji

 • filter21:

  HDZ kriminalna i veleizdajnička organizacija