Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Išao sam pitati Grmoju za koga je mislio da je veleizdajnik, ali je izašao iz Sabora'

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.01.2019.
u 18:51

To je to, to vam je Most. Vidite tko su, što su - rekao je premijer

Premijer Andrej Plenković odbacio je optužbe zastupnika Mosta Nikole Grmoje da se danas u Saboru krenuo fizički obračunati s njim.

Rekao je da je Grmoja iznio najteže klevetničke optužbe, praktički za veleizdaju, prema potpredsjednici vlade i ministrici vanjskih i europskih poslova Mariji Pejčinović Burić, a nakon toga i prema Plenkoviću. Zastupnike Mosta optužio je i da u raspravu uvode govor mržnje.

Pogledajte video Plenkovićeve izjave:

- Ako vam netko kaže u Saboru da sustavno radite za interese druge države, u ovom konkretnom slučaju Srbije, onda je to nedopustivo. Prijeđena je granica onoga što je normalno u Saboru - rekao je Plenković.

- Ja sam ga (Grmoju, op. a.) išao pitati na koga je on to mislio da je veleizdajnik, ali je čovjek izašao iz Sabora - rekao je Plenković.

Na pitanje kako bi kvalificirao taj događaj rekao je da ga ne bi kvalificirao.

- Ja sam išao razgovarati s njim, čovjek je izašao iz Sabora - rekao je također.

Pogledajte video u kojem Grmoja optužuje Plenkovića:

Plenković je rekao da smo svjedoci brojnih uvreda, difamacija i kleveta, ali da je, kad se Vladu optužuje za rad u interesu druge države, to granica kad možemo reći da se prešla crta onoga što se može nazvati stav ili političkog mišljenje.

- To je previše. Zato sam i rekao da su mi ti komentari jadni, što nije Bog zna što tako teško - rekao je Plenković.

Novinari su ga pitali očekuje li mirnu noć.

- Ovo je saborska rasprava, dobro je da imamo dinamičnije i živahnije tonove, ali je važno da ovakve vrste klevetničkih izjava ne mogu proći - rekao je Plenković. Podsjetio je da je Grmoji u Saboru rekao da svojim nastupima pokreće spiralu, odnosno da je dio spirale govora mržnje, te da on to neće dopustiti.

- To je to, to vam je Most. Vidite tko su i što su - rekao je Plenković.

Na upit da komentira ispad ministra obrane Damira Krstičevića, koji je bacio maketu zrakoplova koju mu je donio zastupnik SDP-a Franko Vidović, Plenković je rekao da određen broj zastupnika u današnje vrijeme društvenih mreža koristi različite kreativne metode da skrene pozornost biračkog tijela da postoje. Plenković je i sam primio maketu, i to zrakoplova F-14.

- Nisu uspjeli niti kupiti avion o kojem se radilo. Mislio sam da je to možda za mog sina, koji ima četiri godine, ali ovo ipak zahtijeva ljepilo, modelarstvo, riječ je o igrački za djecu preko 10 godina - rekao je Plenković.

Pogledajte i video incidenta s Krstičevićem:

Komentara 115

FT
feel_the_coruption
19:15 16.01.2019.

Plenkoviću je mama napisala ispričnicu kada je trebalo braniti domovinu. A danas koalira sa pupovcem i vesnom pusić...izdao je svakog hadezeovca a ovi ga i dalje prate ko guske u magli...

AR
Arger
19:04 16.01.2019.

Mislim kaj,je...Grmoja je u pravu...

DU
Deleted user
19:20 16.01.2019.

Koliko je izdajničkih i štetnih poteza na štetu RH i hrvatskoga naroda povučeno u zadnjih 20 godina, a i prije toga, dobro da ova država još uvijek postoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije