Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.08.2015. u 12:00

Ministar Lalovac i dalje se bavi operativnim poslovima na tako niskim razinama kao što je obilazak kafića i provjerava je li ili nije izdan račun.

Ministar financija Boris Lalovac na jadranskoj je turneji. Obilazi naše obalne gradove i mjesta te osobno provjerava zašto neki kafići i restorani prijavljuju tako mali promet iako sve brojke pokazuju da imamo vrlo uspješnu turističku sezonu. Pri tome, Lalovcu nisu sumnjivi samo vlasnici lokala koji prijavljuju mali broj računa nego i njegovi porezni inspektori koji imaju oruđe u obliku softvera da na vrijeme primijete te “anomalije” prometa, ali ništa nisu poduzeli.

No ministar Lalovac ipak u ovom slučaju nije donio zaključke unaprijed i odmah sve proglasio krivima. Prvo će razgovarati s inspektorima i ugostiteljima. Ako su inspektori krivi, ne piše im se dobro. Dobit će otkaz i provjerit će se njihova imovina, kaže ministar. I tako se ministar pretvorio u inspektora ili u nadzornika inspektora. A to pokazuje kako slabo funkcionira sustav jer da funkcionira, ne bi ministar osobno odlazio u lokale uvjeriti se ima li ondje ili nema malverzacija s izdavanjem računa.

Prije malo manje od godine dana Lalovac je upravo govorio o tom nefunkcioniranju sustava.Tako je u rujnu prošle godine kazao da ne zna mora li se ijedan ministar financija na svijetu baviti operativnim poslovima na tako niskim razinama kao on. Požalio se da je takvih pitanja taj dan do 10 sati dobio desetak te da mu ona mi oduzimaju mnogo vremena.

Objasnio je da bi to trebali rješavati njegovi pomoćnici i zamjenik koji imaju plaće na razini njegove, a prije njih se to treba riješiti na nižim operativnim razinama, a ne da sve to dolazi do ministra. Sustav ne funkcionira i to se mora mijenjati. Svi moraju raditi svoj dio posla, inače ne možemo raditi kvalitetno, govorio je tada Lalovac. I, eto, u gotovo godinu dana ipak se ništa nije promijenilo. Ministar Lalovac i dalje se bavi operativnim poslovima na tako niskim razinama kao što je obilazak kafića i provjerava je li ili nije izdan račun.

A kao i što sam reče, tako se ne može raditi kvalitetno.     

>> Ovo su Milanovićevi i Karamarkovi ključni igrači za izbore

Komentara 8

DU
Deleted user
12:22 01.08.2015.

Pa ruku na srce, hodati okolo i provjeravati da li su izdani racuni jedini je posao za koji je kvalificiran!!!

Avatar salaso
salaso
13:05 01.08.2015.

Sve u Hrvatskoj funkcionira na isti način...sami uhljebi...

HR
Hrabraja
14:23 01.08.2015.

Ministru nikako nije jasno da ako privatnik radi i prijavljuje sav promet jednostavno me moze opstati jer je sistem napravljen da melje poduzetnike. Radila sam jako dobro i sav promet prijavila jednostavno mi je ostajalo toliko da platim radnike i to je to. Placi si nikada nisam mogla Isplatiti dok sam sve poplacala drzavi cca. 65% prometa. a sad je i to kazneno djelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije