Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17. kontingent

Ministar Božinović: Naši su vojnici obučeni za rat u Afganistanu

\'31.01.2011,Gasinci,Hrvatska,zavrsna vojna vijezba na vojnom poligonu Gasinci kod Djakova, hrvatskog kontingenta uoci odlaska u misiju ISAF u Afganistan,Davor Bozinovic ministar obrane Photo: Marko M
Marko Mrkonjić/Pixsell
01.02.2011.
u 08:45

Scenarij koji je bio prikazan na televiziji vidjeli smo na vježbi, što znači da takvo što nije iznenađenje za naše vojnike, tvrdi hrvatski ministar obrane

Ništa sporno u snimkama iz misija u Afganistanu koje su u nedjelju procurile u medije ne vidi ministar obrane RH Davor Božinović. Dapače, kaže kako su naši vojnici obučeni za takve akcije i njih 334 sredinom ožujka spremni će otići u Afganistan.

Zna se da nema sigurnosti

– Vidjeli ste i danas na ovoj vježbi da su naši vojnici spremni za misiju u Afganistanu. Ono što se vidjelo jučer na televiziji, mogli ste danas vidjeti u trećoj vježbi, isti scenarij koji je bio prikazan ponovio se u ovoj vježbi, što znači da takvo što nije iznenađenje za naše oružane snage i vojnike jer se oni pripremaju za sve – kazao je na vojnom poligonu u Gašincima kraj Đakova ministar Božinović kojemu su pripadnici 17. kontingenta prikazali vježbu "Hrvatski ponos", završnu vježbu za misiju ISAF-a.

– Afganistan je, i to nitko ne krije, nesigurna i nestabilna zemlja. Sigurnosti nema ni u hotelu, i tu se može dogoditi eksplozija, a da ne govorimo onda o vojničkim zadaćama. Međutim, ono na čemu mi inzistiramo jest to da se naši vojnici obuče i opreme, da nauče lekcije iz prethodnih misija i mislim da u tom dijelu možemo biti zadovoljni – dodaje čelni čovjek MORH-a.

Kaže kako je zadaća Hrvata obučiti Afganistance te da se to i vidi u snimci koja je uzburkala javnost.

– Uče ih vojnom pozivu, kako se ustrojiti, kako odrediti pojedine vojničke zadaće, a to onda znači i povremeni odlazak na teren. Vidjeli ste i sami da su naši vojnici u pozadini, odnosno zapovjedništvu, dok Afganistanci odrađuju posao – ističe Božinović koji je demantirao optužbe kako hrvatski vojnici nemaju adekvatnu opremu.

Naprotiv, kaže, "naša je oprema u rangu s najelitnijim oružanim snagama svijeta".

Vojnici: Ne bojimo se

Unatoč snimkama, natporučnica Maja Čavlović treći će put u misiju. Kaže, zna što je čeka.

– Tijekom obje moje misije nije se ništa dogodilo što bi mene i moju ekipu moglo dovesti u opasnost. Ipak, najvažnije je stalno biti na oprezu – kaže natporučnica. Brigadir Blaž Beretin prvi će put u misiju, ali Afganistan je već posjetio i, kako je rekao, o svemu je informiran.

Komentara 5

JA
jankoprekobrda
12:47 01.02.2011.

E sada samo treba ustanoviti tko laze. Ili je sve po onoj u svakoj istini ima dio lazi i svakoj lazi dio istine pa je laz = istina.

MI
misho32
11:17 01.02.2011.

tko je postavio ovoga mamlaza za ministra vojske . pogledajte samo kako on to vrši smotru hrvatske vojske.Zar nisu do sada već uništili sve najvažnije institucije u hrvatskoj državi od vojske , policije , obavještanjih službi , pa nam se se još i sprdaju sa tim ministrom vojske..

OB
-obrisani-
12:04 01.02.2011.

Hrabri momci:::::

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije