Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNESENA ŽALBA

Mimo zakona iskopao 4000 kubika kamena, sud ga oslobodio jer je - imao troškove

Zgrada Županijskog suda u Varaždinu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
02.10.2022.
u 07:41

Optužnicom se okrivljenog 65-godišnjaka tereti da je od veljače 2017. do prosinca 2018. godine nezakonito obavljao rudarske radove na eksploataciji mineralne sirovine građevnog kamena i otkopavao kamen izvan granica određenih koncesijom

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda kojom je 65-godišnji hrvatski državljanin oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Optužnicom se okrivljenog 65-godišnjaka tereti da je od veljače 2017. do prosinca 2018. godine nezakonito obavljao rudarske radove na eksploataciji mineralne sirovine građevnog kamena i otkopavao kamen izvan granica određenih koncesijom. Tako je nezakonito iskopao više od 4000 kubnih metara građevnog kamena i time prouzročio štetu Republici Hrvatskoj u iznosu većem od 130.000 kuna.

- Općinski sud u Varaždinu oslobodio ga je optužbe iako je utvrdio da je iskopao navedenu količinu kamena izvan dopuštenih granica eksploatacije, ali da je kod toga imao troškove. Državno odvjetništvo u žalbi navodi da je potpuno pogrešno i neprihvatljivo uzimati u obzir troškove optuženika u obavljanju protuzakonite aktivnosti koju uopće ne smije poduzimati, a da njegovi troškovi nemaju nikakve veze s visinom štete koja je nastala za Republiku Hrvatsku - navodi se u priopćenju DORH-a

VIDEO: Uragan pomeo Floridu: Kuće prevrnute na krov, brodovi na ulicama

Komentara 25

OD
odisej22
09:34 02.10.2022.

Odlično. Kreneš u pljačku banke,opljačkaš i na sudu dokažeš da si imao troškove. Normalno,iznajmlnjivanje auta,oružje,municija itd.

PO
poluprovokator
09:17 02.10.2022.

Ako ikad završim na sudu želim iste ovakve kriterije! Žalosno je ovakvo sudatvo.

DB
dbernic
09:50 02.10.2022.

Sprdačina od ovakvih presuda su degutantne, previše. Sucu ovakve presude treba u roku od ODMAH oduzeti sudačku licencu i to DOŽIVOTNO, bez mogućnosti žalbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije