Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milošević kritizira vladu: Nije bilo razloga da se RH 2014. nalazi u ovakvoj gospodarskoj situaciju

HDZ zapravo nudi stare, ali neostvarene projekte - izgradnju nizinske pruge Rijeka - Zagreb, kanala Dunav - Sava te koridor X
22. travnja 2014. u 16:07 30 komentara 1508 prikaza
HDZ Domagoj Ivan Milošević
Foto: Robert Anić/PIXSELL

HDZ danas organizira investicijski forum “Investicijski potencijali Hrvatske” u hotelu Westin, a tri su osnovna cilja; zašto Hrvatska nije interesantna ulagačima, prezentacija ključnih projekata te kako isfinancirati te projekte. Najavio je to HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević.

HDZ zapravo nudi stare, ali neostvarene projekte - izgradnju nizinske pruge Rijeka - Zagreb, kanala Dunav - Sava te koridor X. Podvodne tunele, koji bi spajali otoke s kopnom, HDZ danas na forumu neće prezentirati, a sudeći po Miloševićevu objašnjenju oni su zasad na čekanju.

Milošević je poručio da će HDZ od Vlade tražiti da neke od njegovih projekata uvrsti među strateške projekte koje bi trebalo ostvariti od 2014.-2020. godine.

- Ako Vlada to ne učini i ne uspostavi dijalog, HDZ će izraditi svoj alternativni strateški plan za RH. Nevjerojatno je da Vlada u izradi tog dokumenta nije razgovarala ni sa socijalnim partnerima - zaključio je Milošević.

- HDZ je duboko svjestan problema u kojima se nalazi Hrvatska i ograničenja u financiranju. Iako sutra neće biti govora o podvodnim tunelima, govorit ćemo o europskim fondovima, o koncesijama - odgovorio je Milošević na pitanje odustaje li HDZ od podvodnih tunela. Podsjetimo, HDZ-ova ekonomistica Martina Dalić, i bivša ministrica financija, nedavno je kritizirala taj HDZ-ov projekt rekavši da on ne može Hrvatsku izvući iz krize jer država za njega nema novca. Rješenje je po njoj u reformama. Na HDZ-ovoj novinskoj konferenciji rečeno je i da se o tunelima dosta govorilo pa zato danas na forumu taj projekt neće dominirati. Ipak, rečeno je i da u Zadarskoj županiji računaju na taj projekt.

 Marko Kolaković Investicijski plan HDZ-a: Nova radna mjesta donose kanal Dunav-Sava, energetika...

Na novinarsko pitanje zašto HDZ nudi stare projekte, odnosno što je sada novo kada ih ponovno zagovaraju, Milošević je odgovorio da o njima ponovno govore jer nisu ostvareni, a ulaskom u EU drugačije su mogućnosti financiranja tih projekata.

- Za željeznicu se može dobiti i do 85 posto novca iz fondova, a neki od tih projekata tek sada i imaju smisla jer je RH dio tog velikog EU tržišta - rekao je Milošević. Milošević je kritizirao Kukuriku vladu rekavši da nije bilo razloga da se RH 2014. godine nalazi u ovakvoj gospodarskoj situaciji i da je to sve zbog nesposobnosti Vlade.

>> Investicijski plan HDZ-a: Nova radna mjesta donose kanal Dunav-Sava, energetika...

smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas

  • medjimurje:

    Drugovi su opet glasni ovdje sto nam vrlo malo koristi jel .. sadasnja vlada je najnesposobnija u povijesti drzave . Takav zbir arogantnih , samodopadnih nesposobnjakovica na jednom mjestu je tesko nac al eto to je -vlada RH!

  • _Slavonac_:

    Dokle god je SDP na vlasti neće nam biti bolje! Hrvatska se može pokrenuti samo promjenom vlasti!

  • Evaluna0309:

    Mora netko, obzirom da naša Vlada neće ni prstom pomaknuti za Hrvatsku, ponekad mi se čini kao prije dolaska na vlast nitko od njih nije ništa radio... Niti znaju, a niti se trude naučiti i napraviti nešto kako treba.