Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izmjena zakona

Miljenić: Zaštita javnih osoba od sramoćenja mora biti manja

Orsat Miljenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.04.2014.
u 19:42

“Na izmjenama Zakona i prije se radilo jer je nerazumljivo napisan i nema jedinstvenu terminologiju”

Sramoćenje treba ostati za privatne osobe. Pitanje je hoće li ostati pod tim imenom, čisto zbog psihologije, ili ide pod klevetu, najavio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić na okruglom stolu o izmjeni Kaznenog zakona protiv cenzure.

– Sramoćenje treba razlučiti kod javne i privatne osobe. Kad su u pitanju javne osobe, mi pristajemo biti izloženi kritici i tu zaštita treba biti manja. Tu mislimo sniziti standard, pogotovo kad je u pitanju javni novac – kazao je ministar dodajući da čast i ugled ne treba dekriminalizirati.

Okrugli stol organiziran je nakon što je novinarka Slavica Lukić nepravomoćno osuđena jer je pisala da je privatna poliklinika Medikol dobila 500 milijuna kuna od HZZO-a te da je unatoč golemom prihodu javnog novca nestabilna ustanova. Ministar je kazao da je radna skupinama o izmjeni Kaznenog zakona raspravljala i prije presude jer je dio koji regulira sramoćenje nerazumljivo napisano i Zakon nema jedinstvenu terminologiju.     

>>Vlada: Milanović nije potpisao peticiju protiv sramoćenja!

Komentara 9

VG
vgboy
20:15 29.04.2014.

kaže da su već prije razmatrali opravdanost ovog zakona a ja mislim da je reagirao tek neki dan nakon pljuske iz EU poslije presude novinarki..uostalom nije mu prvi put....nema veze vazno da funkcioniraju ovrhe za par kuna pa naviše kako ministar reče"mač pravosudnog sustava"

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
20:02 29.04.2014.

Sramoćenje javni osoba...za to sramoćenje se za sada,vrlo uspješno,sekiraju "Večernje novine",blokirajući bar 50%komentara.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
20:10 29.04.2014.

"Mi smo mali narod,a mali narod trebaju velike budalaštine u koje će vjerovati.Zato ih i imamo tako mnogo (nesnošljivih)političara."Hrvoje Marjanović

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije