Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokazao 'figu'

Pogledajte kako je Milanović završio presicu: Očekujem pozive i prijetnje, mogu im samo pokazati ovo

26.04.2022.
u 12:02

– Što se mene tiče, neka uđu u NATO, neka se igraju i dalje, neka pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko. Ali, dok se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH u sljedećih pola godine, dok Amerikanci, Englezi i Nijemci ako hoće, ne natjeraju Sarajlije i Bakira Izetbegovića da promjene izborni zakon i ne daju Hrvatima temeljna prava, Hrvatski sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO – rekao je Milanović.

Predsjednik Zoran Milanović poručio je danas kako Hrvatska treba blokirati ulazak Finske u NATO sve dok se ne promijeni izborni zakon u BiH. Milanović je kazao kako ''najviše na svijetu voli Finsku i Švedsku'', ali da mora raditi za interese Hrvatske. Kazao je i kako se može razgovarati o njihovu ulasku u NATO, ali i da on to smatra ''vrlo opasnom avanturom''.

– Ja formalno ne mogu o tome odlučiti sam. Reći ću vam što mislim, mislim da je vrlo opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći ne, je l'' tako? Što se mene tiče, neka uđu u NATO, neka se igraju i dalje, neka pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko. Ali, dok se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH u sljedećih pola godine, dok Amerikanci, Englezi i Nijemci ako hoće, ne natjeraju Sarajlije i Bakira Izetbegovića da promjene izborni zakon i ne daju Hrvatima temeljna prava, Hrvatski sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO – rekao je Milanović.

– Ovoga je dosta. Ovo je bezobrazna ignorancija, zanemarivanje potreba jedne saveznice i članice NATO-a i Europske unije. Guranje Hrvatske iz svih procesa kao agresora, dakle neke razne kuhinje, projekti za građansku BiH – može kada BiH uđe u Europsku uniju. Mi sad imamo jednu groznu situaciju da Rumunjska i Bugarska ne mogu u Schengen, a Finska može preko noći u NATO. To je u redu, je l' da? – komentirao je Milanović dodajući da Kosovo nije priznato, da Sjeverna Makedonija i Albanija ne mogu početi pregovore.

Rekao je i kako će se ''Hrvatska sada naplatiti'' te da će nas sada svi čuti, dodajući da Finska ne može odlučivati o BiH, ali može druge upozoriti na to. Dodao je i kako je vitalan i nacionalni interes Hrvatske da BiH bude ''uređena država'' te da će onda i Zagreb navijati za to da BiH bude u Europskoj uniji. – Ne Beograd i Istanbul. Zagreb – kazao je. – Očekujem sad reakcije, pozive i prijetnje... mogu im samo pokazati ovo – rekao je predsjednik pokazujući ''figu'' za kraj konferencije.

Ključne riječi

Komentara 125

LL
lijepa_li si
12:57 26.04.2022.

ugodne su mom uhu, predsjednikove besjede. i ova zadnja bila bih puno uvjerljivija da se tako oštro postavio kod otvaranja pregovora srbije za pristup eu. zašto nije rekao neće srbija u eu dok ne otvore vojne arhive i pokažu gdjee su kosti nestalih, dok ne vrate pokradenu arhivsku građu, umjetnine, obeštete logoraše, kazne zlikovce....

CO
coolman
12:27 26.04.2022.

Mislim da ozbiljno treba početi razmišljati o zakonskoj proceduri oduzimanja predsjedničke funkcije ovome čovjeku.

Avatar Croatino
Croatino
12:24 26.04.2022.

I kad mislis da ne moze biti gore, sramotnije i teže, evo on opet sam sebe nadmasi. Ako Putina prate stvarno svakodnevno tri doktora, oveg naseg bi trebalo pratiti njih pet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije