Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potencijalni ministar

Milanović: Glogoški nije u stanju biti ministar jer se njime manipulira

zoran milanović sdp
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
10.03.2016.
u 16:36

Gospodin Glogoški nije u stanju raditi taj posao, ne zato što je osoba s invaliditetom, da ne bi bilo zlouporaba. On nije u stanju biti ministar jer se njime manipulira i pokazuje se da je potpuno nesamostalna osoba, smatra Milanović

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović gostovao je u emisiji ''U četiri oka'' na Media servisu gdje se osvrnuo na brojne aktualne političke teme.

Između ostalog, Milanović se osvrnuo na potencijalne kandidate za obnašanje funkcije ministra branitelja. Bivši premijer smatra da Đuro Glogoški, jedan od vođa braniteljskog prosvjeda u Savskoj ulici, ne može obnašati dužnost ministra branitelja. 

– Gospodin Glogoški nije u stanju raditi taj posao, ne zato što je osoba s invaliditetom, da ne bi bilo zlouporaba. On nije u stanju biti ministar jer se njime manipulira i pokazuje se da je potpuno nesamostalna osoba – kazao je Milanović za Media servis.

Također smatra da za tu poziciju nije pogodan ni HDZ-ov kandidat Milijan Brkić komentirajući da se radi o osobi koja je ''plagirala svoju diplomu, ali i osobi koja prijeti Srbima okolo''.

– Dakle premijer bi trebao reći – takav ne može biti moj ministar. To je stvarno šaka jada – prokomentirao je Milanović koji se osvrnuo i na izjavu Vesne Pusić koja je kazala da očekuje od SDP-a da podrži njihovu kandidatkinju Anku Mrak Taritaš za gradonačelnicu Zagreba. 

– Ona je bila odlična ministrica u mojoj Vladi, ali to je jedno, a gradonačelnik Grada Zagreba je drugo i SDP je stranka koja je toliko velika i jaka, a to su pokazali izbori u Gradu Zagrebu, da jednostavno ne može imati luksuz da nema svog kandidata. Toliko velika, reklo bi se da je to sudbina ili kismet za predsjednika SDP-a da ne može biti kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba. Nekoliko puta mi je palo na pamet da se ja kandidiram, ali od toga ništa – rekao je šef SDP-a.

Tijekom intervjua osvrnuo se i na ministra kulture Zlatka Hasanbegovića za kojeg smatra da nanosi štetu imidžu Hrvatske.

– Za mene je strašno bitno kakav je imidž moje male, jedine države. To je moja crkva kojoj se molim. Ministri s ustaškim kapama su po meni štetočine. Ne moramo se dogovoriti što je bilo dobro ili zlo u Drugom svjetskom ratu, ne moramo o tome razgovarati, ja ne bih. Idemo se dogovoriti što je štetno za Hrvatsku. Ja ne nosim partizanske kape koju mi je cijela obitelj nosila u Dalmaciji ‘41. Ne nosim ih jer znam da je to passe i da to neke ljude u Hrvatskoj smeta. To je razlika – zaključio je Milanović.

>>Milanović neumjereno napao političke protivnike: Izmislili smo Frankensteina

>>'Govor mržnje je plašenje naroda Srbima i komunistima, a to niste čuli od nas'

Komentara 105

LU
lukivoda
16:51 10.03.2016.

zato je Matić imal sve reference za to mjesto.Dajte prestanite nas maltretirat sa najnesposobnijim premijerom na svijetu.

PP
plavac plavi
16:46 10.03.2016.

Ovaj luzer je passe, kao i kapa partizanka!

KL
Klarahrv
16:51 10.03.2016.

Milanović šaka jada! Amen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije