Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obišao Franjevački samostan

Milanović: Bez franjevaca ni ja ne bih znao tko su mi preci

Zoran Milanović sastao se s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/2
13.07.2021.
u 18:41

Ukazao je na važnost i ulogu franjevaca u očuvanju baštine Hrvata u BiH

Tijekom trećeg i posljednjeg dana njegova posjeta BiH predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je obišao Tomislavgrad i Livno, gdje se susreo s predstavnicima lokalne zajednice kao i nositeljima duhovnog života.

Poslao je snažne poruke o potpori hrvatskom narodu u BiH, a u Livnu se osvrnuo i na volju Hrvata za opstanak u BiH.

– Ovi ljudi ovdje se bore, žilavi su. Ulažu, neiskorjenjivi su. Da je jednostavno, nije. Sve u svemu, čak sam malo impresioniran koliko je truda i energije uloženo u ovaj kraj – kazao je Milanović.

Ukazao je na važnost i ulogu franjevaca u očuvanju baštine Hrvata u BiH, kazavši kako bez franjevaca ni on osobno ne bi znao tko su mu preci. O pitanju izbornog zakonodavstva, Milanović je izjavio kako su Hrvati u BiH borbeni, ali nisu militantni.

– Imat će našu i moju potporu u svemu što rade. To što rade je osnovno, malo temeljno, ispod toga se ne može. Pokušavaju ih izgurati iz Doma naroda koji je jedno paritetno tijelo kojim se osigurava ravnopravnost triju konstitutivnih naroda. Status konstitutivnog naroda nije dekor, nego pitanje egzistencije Hrvata i drugih dvaju naroda – rekao je.

Predsjednika Milanovića su ispred samostana sv. Petra i Pavla na Gorici dočekali gradonačelnik Livna Darko Čondrić, predsjednik Vlade HB županije Ivan Vukadin, ravnateljica muzeja na Gorici Dražena Džeko kao i gvardijan samostana Pere Kuliš. U Tomislavgradu je razgovarao s općinskim načelnikom Ivanom Buntićem te je posjetio Franjevački samostan.

Tom je prilikom gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sretan Ćurčić upoznao predsjednika Milanovića s povijesti duvanjske Spomen-bazilike i znamenitostima koje je čine posebnom, a jedna od tih znamenitosti je i slika “Isus, prijatelj malenih” poznatog hrvatskog slikara Vlahe Bukovca.

VIDEO Zoran Milanović u Vitezu odao počast kod spomenika "Osmica“

Komentara 10

LL
lijepa_li si
19:58 13.07.2021.

herceg bosno, srce ponosno!

GU
General_U
20:04 13.07.2021.

Uvik se sitim mesićeve posjete Australskim Hrvatima zoće je meskeov najbolji učenik ..a norod ka narod reci mu što želi ćuti on ti plješće slijedi te i slipo viruje...zoće se samo smješka i sam ne viruje kako to glatko prolazi...jel se srio s mamićima to su mu najveći fanovi u zadnje vrime?

TA
TakacMakac
20:29 13.07.2021.

Milanovic nezna ni tko su mu potomci pa kako ce onda znati tko su mu preci. Tako Je govorila Ivona iz Rijeke inace bivsa pjevacica grupa Eni i Putokazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije