Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB S MINISTROM

Milanović: Banožić laže, ja sam mu zabranio govoriti, ovo je svinjarija

Predsjednik Milanović sudjelovao na obilježavanju obljetnice Trokut Novska
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
29.10.2021.
u 14:33

Taj ministar je svojim šparanjem doveo vojsku na rub egzistencije, kazao je

Predsjednik Zoran Milanović danas je iz Požege kazao kako više ne želi razgovarati s ministrom Banožićem.

- Nema ministra, postoji samo Plenković. Vojska se neće voditi kao HDZ, neće im se prijetiti. Sve je to zakonito, ali još više po Ustavu. Ja sam vrhovni zapovjednik kojeg su birali građani, a on ima skrbnika Plenkovića. On laže, ja sam mu zabranio govoriti, on je kazao da mu je načelnik zabranio, to nije istina. Ovo je svinjarija. Moj položaj je puno veći od njegovog i ja ću poduzimati akcije koje smatram da su u interesu Vojske. Da će sitni stranačni žicari provoditi ovakav zulum, to je nedopustivo, kazao je. 

- Smatraj moju odluku nezakonitom okej, nemoj ju provesti. Ali vidjet ćete što on sve potpisuje kroz nekoliko dana, nadodao je. 

Taj ministar je svojim šparanjem doveo vojsku na rub egzistencije, kazao je. 

- On se bavi HDZ-om, Plenković to dopušta. Mene vojska servisira, to je podrška vrhovnom zapovjedniku, par puta lete za moje potrebe. Kada govorimo o vertikali, tu se ministra ne pita ništa. Ja izrazim potrebu i načelnik ju provodi. Svaki zapovjednik to zna, mali ministar to ne zna, smatra. 

- On može šikanirati ljude temeljem zakona, to piše u zakonu i to je jako problematično. Pustim vodu i onda vam potopi posjed, to se zove šikana. Okupio je generale prije mog dolaska i prijetio im. Tko je on? On je stranačka instalacija. Ovdje se radi o ljudima koji žele ići u mirnu mirovinu. Ajde da vidimo ima li Burčula na listi za izdvajanje, on nije otišao na bolovanje tako da ga ministar ne može umiroviti. To je čista šikana, ja više s njim ne razgovaram. Pričat ću s patrijarhom SPC-a, pa s kim ću razgovarati, rekao sam već s Plenkovićem. On je zlostavljač ove vojske, zalutao je ovdje. Moj ministar je previše razmišljao vojnički, ali je bio osoba s reputacijom. Ovaj gospodin je pao s kruške, nadodao je. 

Kako je kazao, neki su se previše znojili u ratu da bi došao neki mali baja i rekao im 'e, ti ideš u penziju'.

- Skrenuo sam pažnju kakvim se ministar rabatima bavi, to je cijela lista nezakonitosti. Svako imenovanje na kraju donosi predsjednik, ministar samo daje suglasnost. U današnjem slučaju ne treba suglasnost, kazao je. 

- To vam je tako kada slaboobrazovani ljudi nisu radili ništa bitno za ovaj posao, bavio se seoskim turizmom. Nebitan je, a radi veliku štetu. Takvi sitni stranački žicari koji dolaze na ovakva delikatna mjesta nije dobro. Moji suradnici su lojalni i desniji od mene, ne rade mi iza leđa i nemaju mentore. Ovaj čovjek nije samostalan, njega se jako lako može maknuti, no to nije problem koji ja mogu riješiti, nadodao je. 

Načelnik je proveo naredbu koja je iznad Banožićeve odluke, kazao je Milanović. 

-. Da sam ja naredio da se izveze 100 tona šodra, to je drugi problem. Ali ovo danas, ministar je protivno vertikali danas postavio svoju suradnicu da stane pred cijelom vojarnom, kazao je te komentirao smjenu Hranja. 

- Nitko nema ovlasti smijeniti Hranja, vlada i predsjednik mogu ga smijeniti. Krenem li ja talasati po generalima, to će biti katastrofa. Imam nekoliko razloga i mogao sam to učiniti, ali nisam. Skrbniče, potegni uzde, smatra predsjednik. 

- Kad god dođem na mjesta stradanja civila, nikada tamo nema članova srpske zajednice. To pitanje moramo otvoriti, komentirao je. 

Komentirao je i uklanjanje murala na trafostanici na zagrebačkom Laništu. 

- Ja to ne bih napravio, ali se isto tako korporativna imovina mora štititi. Ima niz prostora gdje se mogu postaviti murali. Prije uklanjanja ipak se moraš raspitati. Srećom Zagreb je već 20 godina zapušten i nikakav. Praljak nije problem, razgovarao sam s nekim političarima i kazao da Mladić i Praljak nisu ista stvar. Svaki zločin u ratu nije isti, kazao je. 

VIDEO Najzabavnije izjave Zorana Milanovića: "Dioptrija kao Gavrilović pašteta", "Nećemo se braniti partvišima"...

Komentara 127

Avatar Jozo Lozo
Jozo Lozo
16:00 29.10.2021.

Okreće na južinu,i po zakonima stare Dubrovačke republike,Zoki bi naredne dane trebao prespavat.

DU
Deleted user
15:42 29.10.2021.

Bez dvojbe teški poremećaj osobnosti.

ST
stric22
15:28 29.10.2021.

.... zoki treba smanjiti dozu .... puca ga na agresiju .... puca ga na strategiju , na taktiku 😆😅🤣😂....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije