Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova vlada

Milanka Opačić: Najniže mirovine i dječji doplaci ostaju isti

'26.10.2011., Zagreb - Suceljavanje politickih stranaka u organizaciji Vecernjeg lista i Media servisa. Milanka Opacic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
11.12.2011.
u 17:09

Mi smo ljudima govorili da ovako više ne možemo živjeti. Ako ne učinimo nešto, završit ćemo kao Grčka, poručila je Opačić

Buduća potpredsjednica vlade i ministrica socijalne skrbi Milanka Opačić najavila je rezanje proračunskih troškova u iduće dvije godine, ali nije bila sasvim precizna gdje nova vlada misli rezati.

– Mi smo ljudima govorili da ovako više ne možemo živjeti. Ako ne učinimo ništa, završit ćemo kao Grčka. Moji kolege iz financija traže uštede u sustavu, a kad ih nađu, taj će novac preusmjeriti prema gospodarstvu – rekla je Milanka Opačić u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2”.

– Sigurno ćemo se nečega morati odreći. Ali, ako ljudima iskreno kažemo da nešto moramo napraviti i objasnimo im koristi te odluke, oni će to shvatiti – uvjerena je Opačić, no svejedno nije najavila ni jednu konkretnu mjeru štednje.

Obećala je samo da se neće dirati rodiljske naknade, dječji doplaci i najniže mirovine, ali i da u prvoj godini mandata neće biti moguće povisiti te mirovine. Kritizirala je praksu posvajanja djece.

– Biološkim se roditeljima stalno daje šansa da se poprave, a zna se da se mnogi od njih nikada neće popraviti, umjesto da se šansa daje djeci – rekla je. Komentirala je i koalicijske partnere. Za Radimira Čačića rekla je da ima golemu energiju koju bi trebao uložiti u projekte, a ne u svađanje s novinarima.

Komentara 588

TT
tTony
20:21 11.12.2011.

englez bi reka TV-Opportunity

OB
-obrisani-
21:53 11.12.2011.

svi troje opancari

OB
-obrisani-
18:43 11.12.2011.

i to je pisalo u Programu 21.....heehheheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije