Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glas Koncila

Miklenić: HSLS i SDP sebične su i neodgovorne stranke

ivan miklenić
14.07.2010.
u 12:55

Tvrdi da ni vlast niti oporba nisu angažirale kompetentne, vjerodostojne, politički i ideološki neovisne stručnjake koji bi mogli analizirati postojeće stanje i ponuditi zdrava i primjerena rješenja.

Kukuriku koalicija tek je nagovijestila svoje predizborne ambicije i već je dobila pljusku s Kaptola u komentaru najnovijeg broja Glasa Koncila, čiji se glavni urednik mons. Ivan Miklenić pita "Što bi nam donijeli prijevremeni izbori?"

Miklenić tvrdi da na hrvatskoj stranačkoj sceni caruje "sebični grupni stranački interes", koji se najbolje vidio u HSLS-ovu napuštanju Vlade.

"Doista se može kukavičkim ocijeniti ponašanje HSLS-a, koji je svojim povlačenjem iz koalicije objektivno oslabio Vladu i to u trenutku kad je pred njom vrlo zahtjevna provedba i od HSLS-a prihvaćenog Programa gospodarskog oporavka", piše Miklenić dodajući da je "nemoguće vjerovati u dobronamjernost HSLS-a prema hrvatskoj državi i prema njezinoj budućnosti jer je ta stranka svojim istupanjem iz koalicije dovela Vladu u potpunu ovisnost o pojedincima koji takve okolnosti mogu iskoristiti za političke ucjene koje mogu biti na štetu ne tek vladajućoj stranci ili vladajućoj koaliciji nego i čitavoj hrvatskoj državi".

Miklenić tvrdi da i SDP "umjesto politički zreloga i odgovornoga ponašanja i konstruktivnoga doprinosa stvarnome boljitku hrvatske države, prizivanjem izvanrednih parlamentarnih izbora u sadašnjem povijesnom trenutku vodi brigu prvenstveno o svojim stranačkim, partikularnim interesima, što je nečasno i neetično".

"Je li moguće da ljudi u toj stranci ne vide koliki bi zastoj nastao kad bi se u Hrvatskoj, u kojoj više nisu daleko redoviti izbori, sada morali održati izvanredni parlamentarni izbori i glede ublažavanja aktualne gospodarske krize i glede završavanja pristupnih pregovora između Hrvatske i EU", pita se Miklenić.

Tvrdi da ni vlast ni oporba nisu angažirali kompetentne, vjerodostojne, politički i ideološki neovisne stručnjake koji bi mogli analizirati postojeće stanje i "ponuditi zdrava i hrvatskim komparativnim prednostima primjerena rješenja".

"Relevantnim političkim faktorima, ako su imalo odgovorni, ne smije biti najveći i najvažniji problem državni proračun, njegov hitni ili odgođeni rebalans, nego stvaranje objektivnih uvjeta da se u Hrvatskoj stvarno unaprijedi proizvodnja, da se otvore nova radna mjesta, da se smanji nesnošljivi trošak neefikasnoga državnog birokratskog aparata, da se razotkriju sve sigurno nemoralne, a izvjesno i nezakonite veze koje su okovale Hrvatsku iznutra i ne daju joj pravo ni disati", odrješit je mons. Miklenić.

Komentara 60

SM
SMITSMIT
14:30 14.07.2010.

HSLS I SDP su niš koristi stranjke... a njihovi glasači ,Bože me sačuvaj.... Naravno HDZ je u rodbinskim i drugim opcijama s gore navedenim sluganskim imenima.. I tako dragi moj Isuse oko nas da oprostiš sve sami ženski spolni organi...i... Ma dobro nama i IDE...

GU
gunjevac
14:37 14.07.2010.

dvoumio sam se za koga bih glasao, ali pomogao mi je pop miklenić. svaka mu je na mjestu, čovjek je genije. on ne komentira šukerova zaduženja zato što ga on plaća. i to dobro. hrvatski popovi znaju posao i koje im je poslanje.

UD
Utjerivać dobroga
17:50 14.07.2010.

Nenadjebivi ste vi iz Večernjaka. Tamo na estradi držite vlatku pokos, ovdje Miklenića. Do kada nas mislite jebavati sa tim nemoralnim likovima-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije