Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnji radni dan?

Meri Matešić loše radila ili nije udovoljavala moćnicima?

Meri Matešić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
14.03.2014.
u 08:00

Članovi Turističkog vijeća i ministar Lorencin izvještaj M. Matešić imaju već danima, ali mišljenje čuvaju za današnju sjednicu

Direktorici Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić danas bi mogao biti zadnji radni dan na tom mjestu. Ne digne li se većina ruku u Turističkom vijeću za njezin izvještaj o radu, otići će nakon samo godinu i pol na direktorskoj poziciji.

Prema jednima zato što jednostavno nije zadovoljila, prema drugima jer nije udovoljila moćnom konzultantskom lobiju. Na dušu joj se stavlja što program rada za prošlu godinu nije u cijelosti realiziran (nije napravljena viralna kampanja, otpalo je uvođenje rezervacijskog sustava i nije dovršen turističko-informacijski sustav), na što ona odgovara da je nerealizirano svega četiri posto lanjskog programa.

"Sve programske ciljeve i ključne aktivnosti HTZ je odradio"

Danas će, iako je od ponedjeljka na bolovanju, doći braniti svoj izvještaj o radu pred dvanaest članova Turističkog vijeća i trinaestim, predsjednikom Vijeća i ministrom turizma Darkom Lorencinom. Svi oni taj izvještaj imaju pred sobom već desetak dana, međutim mišljenje ekskluzivno čuvaju za današnju sjednicu. Slično kao i sam ministar Lorencin koji od prvog trenutka na tu temu odgovara isto – odlučit će Turističko vijeće i glasanje. Rečenica pak, koju ju prije redovito izgovarao, o tome da direktorica ima njegovu punu podršku, zadnjih tjedana znakovito izostaje.

– Izvještaj ne može biti razlog za moju smjenu. Sve programske ciljeve i ključne aktivnosti HTZ je odradio – kaže. M. Matešić.

Inače, direktorski je posao preuzela znajući da će nakon godinu dana podnositi izvještaj o radu, o čemu, prema novim pravilima, ovisi produljenje mandata direktoru Glavnog ureda HTZ-a. Ministar Lorencin zatekao ju je na čelu HTZ-a, kao izbor prethodnika Veljka Ostojića, a odnosi su se donedavno činili odličnima. Smijeni li pak danas Matešić, pomalo će iznenaditi jer će mu, naizgled plahom i opreznom, to biti prva javna demonstracija odlučnosti.

>>'Smjenom Matešić želi se ovladati proračunom HTZ-a preko konzultanata'

>>Meri Matešić: Nema razloga da me maknu s čela HTZ-a

Komentara 11

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
09:15 14.03.2014.

Novinar bi trebao prvo svega provjeriti koju političku opciju ova dama simpatizira, pa na toj osnovi postaviti naslov članka, npr: Ta i Ta ne simpatizira Tu i Tu političku opciju i sada joj se konstruiraju pogreške !

Avatar tituš
tituš
10:28 14.03.2014.

A što su to od nje tražili??? Kakve to oni imaju planove, ponude i mogućnosti?? Sve što su do sada radili bilo je na štetu Hrvatske. Pa oni pojma nemaju i zahvaljujući samo suncu narod navalio na naše more!

LE
LeonardS
09:23 14.03.2014.

Pa gospodin ministar dolazi iz naj transparentnije županije, nemojte to smetnuti sa uma kao i što je njegova opčina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije