Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga za Splićaninom

Matejev otac komentirao navode o pronađenoj drogi, a susjedi poručili: Nada se polako gubi

Foto: PIXSELL
1/4
07.01.2022.
u 09:57

– Obišli smo obiteljski dom gdje Matej živi. Njegova majka nije bila kod kuće. Bila je u jednoj od splitskih katedrala na misi za sina – rekao je Aleksandar Panić u uključenju u jutarnji program Kurir televizije.

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem (27) koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. prosinca i dalje traje.

– Nema nekih novih saznanja, policija nastavlja potragu i sve istražne radnje za Mateja i tijekom praznika. Dao sam uzorak za DNK identifikaciju. Bio sam u policiji, rekli su mi da se potraga nastavlja, što je dobro. Naglasak je na Savi, odnosno na koritu i njenim obalama. Bili su i psi, tako da se vide aktivnosti – istaknuo je Matejev otac Nenad Periš za Nova.rs.

Video - Mateja nema već osmi dan: Potražni psi, ronioci, policija... svi traže nestalog mladića

 

Osvrnuo se i na navode da je kobne večeri u klubu Gotik, gdje je posljednji put viđen njegov sin, navodno izbio sukob.

– Mogu reći ono što sam doznao od Matejevih prijatelja, a to je da nikakvih fizičkih sukoba oni nisu vidjeli i imali u klubu u vremenu kada je nestao. Nisam čitao što se piše, jer su moje informacije isključivo vezane uz policijske izvještaje. To je ono što mogu reći.

Video – Otac Mateja Periša: "Važno mi je da nađem svog sina. Zadovoljan sam policijom"

 

U noći nestanka Mateja su nadzorne kamere snimile kako kratko razgovora s taksistom, a potom nastavlja trčati. 

– Meni se čini da svako, tko je bio u kontaktu s Matejom te večeri, može pridonijeti saznanju kuda se kretao i kamo je želio otići. Vidio sam da razgovara s taksistom i mislio sam da mu je eventualno rekao odredište, ali su mi iz policije rekli da ta situacija nije značajno promijenila ili rasvijetlila nestanak. Ne mogu reći što mu je rekao, ali mi je policija rekla da taj događaj nije bio takvog tijeka da bi promijenio situaciju – kaže Periš.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Policijskog sindikata Srbije Veljka Mijailovića kako je kod grupe mladića iz Splita policija pronašla nedozvoljene supstancije. 

– Svatko tko zna Mateja, znao bi odgovor na ovo pitanje. Matej je zasigurno momak koji je prije svega sportaš. On je momak koji je bio u treningu, nije pušač. Mladi čovjek koji je imao svoj put, završio je fakultet, bavio se sportom, preko ljeta vozio brodove. O tim navodima mogu reći da sam siguran da on to ne uzima i da to nije posljedica ove tragične situacije. Matej je primjeren mladi čovjek, posvećen svom poslu. Oni su došli u Beograd proslaviti i zabaviti se. Ako je nešto bilo, to je jedino alkohol – kaže Periš za Nova.rs.

Video – Menadžerica kluba u kojem je bio Periš: 'Otkad je nestao, ne radimo. Njegov otac nam je došao u nedjelju'

 

A novinari Kurira obišli su dom obitelji Periš u Splitu.

– Obišli smo obiteljski dom gdje Matej živi. Njegova majka nije bila kod kuće. Bila je u jednoj od splitskih katedrali na misi za sina –rekao je Aleksandar Panić u uključenju u jutarnji program Kurir televizije. Dodao je kako članovi obitelji imaju samo riječi hvale za nestalog Mateja.

– Kažu da ne znaju i ne sumnjaju što se moglo dogoditi. Nahvalili su ga da je potpuno zdrav momak s normalnim navikama. Sportski je tip. Prijatelji s kojima je otišao njegovi su prijatelji iz djetinjstva – rekao je Panić i naglasio da susjedi imaju pozitivno mišljenje i o ocu Nenadu.

– Razgovarao sam sa susjedima Matejeva oca. Mateja nisu toliko često viđali, ali za njegova oca imaju samo riječi hvale. Šokirani su njegovim nestankom. Kažu da se nada polako gubi – navodi Panić.

Komentara 13

SV
Svedo
11:26 07.01.2022.

Bio sam negativan od pocetka uvezi mladica ali eto...najviše negativno da je otišao U srbiju pa makar smo zatvoreni a idete tamo i eto sada tko ti je sada kriv...srbi ko srbi...

Avatar morski
morski
11:59 07.01.2022.

U beogradske klubove se ne ide na ples Bečkog valcera. Tako da sami odlazak tamo donosi određen rizik. Nesretni završetak avanture, nažalost.

DA
danijelrukavina4
10:22 07.01.2022.

I ja imam osjećaj da ovdje netko nešto prikriva. Daj Bože da nije tako. Što se tiče pronađenih tragova droge u kombiju i u stanu. Pa zar nije to RENT-A-CAR-ov kombi. Koliko je ekipa prije njih se vozilo u Beograd - "#na provod". Stan u kojem su pronađeni tragovi droge, a u kojem su odsjeli. Nije li to stan koji se iznajmljuje, izgleda ne na dugoročni najam, već kratki najam na dan-dva ? Koliko je "ekipa" prije njih odsjelo u tom stanu, a koji su bili "na ludom provodu" u Beogradu. Da li su našli odbačene prezervative, i to su vjerojatno vrlo lako mogli naći. Ili stidne dlake od "ljubavnika na jednu noć". Svašta se vjerojatno moglo naći. Da li su plahte već odnešene na pranje ili su još u stanu ? Koševi za smeće, da li su već ispražnjeni ili su još u stanu ? Frižider, da li je prazan u stanu ? Ovakve izjave. Smiješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije