Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJESTI IZ SAD-A

Marin Rončević poručio: 'Čekamo transplantaciju, ali vaša i naša Mila je dobro'

Mila Rončević
Foto: Facebook
1/12
26.06.2019.
u 09:40

Osvrnuo se na trenutnu i buduću fazu liječenja te dosadašnje rezultate.

Priča malene Mile Rončević bila je ujedinila cijelu Hrvatsku. Djevojčica kojoj je bilo potrebno hitno liječenje u Americi u dječjoj bolnici u Philadelphiji, uspješno je prije skoro tri mjeseca uz pomoć sakupljenih donacija građana odputovala tamo. Danas se je njezin otac, Marin Rončević, oglasio na svojem Facebook profilu i s radošću javio kako je Mila dobro te da čeka transplantaciju.

- Čekamo transplantaciju, ako dragi Bog da i sve bude po planu, zaprimiti će nas 8.7. Odradit ćemo ubitačnu kemo i onda 15.7. sam proces transx. Problemi, osim nuspojava kemo, su i reakcija stanica donora na tijelo tzv. GVHD, infekcije u procesu oporavka, ali mi se molimo i vjerujemo u najbolji ishod. Ima stvarno maksimalno podudarnog donora, a ovdje su u mogućnosti i laboratorijski alternirati pojedine gene donora koji bi bili upitni. Sve je to nedovoljna garancija da će sve proći savršeno pa ću opet riskirati da naljutim pojedince kad zamolim svih da se pomole za Milu i svu bolesnu dječicu i pošalju ljubav, ali to je mala cijena za puno ljubavi- podijelio je MIlin otac, Marin Rončević, na svojem Facebook profilu.

Milin se je otac osvrnuo i na zakladu koja je držala višak novaca sakupljenih od liječenja namijenjenih za drugu bolesnu djecu.

- Znači, sredstva koja su skupljanja u javnoj kampanji za drugo dijete u smrtnoj opasnosti, dodijeljena su od strane nestručnih političkih osoba nepoznatim osobama za razlog poznat samo njima. Da živimo u Švicarskoj, ne bi se previše brinuo- rekao je Marin Rončević objašnjavajući kako novaca više nema jer ljudi ne uplaćuju te želi to promijeniti i riješiti ključno pitanje financiranja Zaklade.

Komentara 3

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
10:22 26.06.2019.

Sretno Mila i molim za tebe.

RO
RogaBabaroga
09:52 26.06.2019.

sretno andjelemali😘

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije