Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Marin Rončević poručio: 'Čekamo transplantaciju, ali vaša i naša Mila je dobro'

Osvrnuo se na trenutnu i buduću fazu liječenja te dosadašnje rezultate.
26. lipnja 2019. u 09:40 3 komentara 4964 prikaza
Mila Rončević
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/12

Priča malene Mile Rončević bila je ujedinila cijelu Hrvatsku. Djevojčica kojoj je bilo potrebno hitno liječenje u Americi u dječjoj bolnici u Philadelphiji, uspješno je prije skoro tri mjeseca uz pomoć sakupljenih donacija građana odputovala tamo. Danas se je njezin otac, Marin Rončević, oglasio na svojem Facebook profilu i s radošću javio kako je Mila dobro te da čeka transplantaciju.

Hrvati i Amerika HRVATI I AMERIKA Nikad ispričane priče: Hrvati se u potrazi za zlatom nisu proslavili, ali imali su princa Havaja

- Čekamo transplantaciju, ako dragi Bog da i sve bude po planu, zaprimiti će nas 8.7. Odradit ćemo ubitačnu kemo i onda 15.7. sam proces transx. Problemi, osim nuspojava kemo, su i reakcija stanica donora na tijelo tzv. GVHD, infekcije u procesu oporavka, ali mi se molimo i vjerujemo u najbolji ishod. Ima stvarno maksimalno podudarnog donora, a ovdje su u mogućnosti i laboratorijski alternirati pojedine gene donora koji bi bili upitni. Sve je to nedovoljna garancija da će sve proći savršeno pa ću opet riskirati da naljutim pojedince kad zamolim svih da se pomole za Milu i svu bolesnu dječicu i pošalju ljubav, ali to je mala cijena za puno ljubavi- podijelio je MIlin otac, Marin Rončević, na svojem Facebook profilu.

Tragedija u Italiji Osuđen bračni par: Kći umrla jer joj nisu dali da ide na kemoterapiju

Milin se je otac osvrnuo i na zakladu koja je držala višak novaca sakupljenih od liječenja namijenjenih za drugu bolesnu djecu.

- Znači, sredstva koja su skupljanja u javnoj kampanji za drugo dijete u smrtnoj opasnosti, dodijeljena su od strane nestručnih političkih osoba nepoznatim osobama za razlog poznat samo njima. Da živimo u Švicarskoj, ne bi se previše brinuo- rekao je Marin Rončević objašnjavajući kako novaca više nema jer ljudi ne uplaćuju te želi to promijeniti i riješiti ključno pitanje financiranja Zaklade.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?