Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Mariji Cafuk priznanje za žensku kreativnost u ruralnom životu

cafuk
Marko Jurinec/Pixsell
19.10.2011.
u 12:54

Ako voliš svoj kraj, ništa ti nije teško, pa se nađe vremena i za društvo i za politiku – kaže M. Cafuk

Marija Cafuk iz Vidovca dobitnica je ovogodišnjeg priznanja za žensku kreativnost u ruralnom životu koje dodjeljuje Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije. Suvlasnica je obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Zdravka Cafuka, koje se već nekoliko generacija bavi proizvodnjom, pakiranjem i distribucijom poljoprivrednih proizvoda, najviše svježeg i kiselog zelja. Marija Cafuk članica je i organizacijskog odbora Zeljarijade, manifestacije koja već 14 godina promiče zelje i vidovečki kraj. Uz svakodnevni posao na imanju M. Cafuk nađe vremena i za humanitarni rad pa je tako sudjelovala u donaciji pola tone krumpira Odgojnom domu za maloljetnike i mlađe punoljetnike u Ivancu, darovala je zelje za sarmu, prodajom koje su prikupljene tri tisuće kuna za nezaposlenu majku petero djece koja boluje od multiple skleroze...

– Žene na selu stvarno mnogo rade. Radimo praktički od jutra do sutra. No, ako voliš svoj kraj, ništa ti nije teško, pa se nađe vremena i za društvo, i za politiku, i za humanitarni rad. Ako će se naći za nas, naći će se i za one koji nemaju – kazala je Marija Cafuk, koja je i autorica knjige “Tradicionalni recepti vidovečke kuhinje”, a i politički je aktivna u svojoj općini.

Osim nje, još su bile nominirane Stanka Miko iz Sračinca, Biserka Stančin iz Ludbrega, Dorica Križmarić i Biserka Kovačić iz Sračinca te Ljuba Milovec iz Nedeljanca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije