Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijevremeni izbori

Marija Budimir kandidatkinja za dogradonačelnicu Vukovara

Marija Budimir
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
29.05.2014.
u 15:13

Od ranije je poznato da je Ivan Penava (HDZ) kandidat ove liste za gradonačelnika, a Marijan Pavliček (HSPAS) za drugoga dogradonačelnika Vukovara

Marija Budimir kandidat je političkih stranaka okupljenih oko HDZ-a za dogradonačelnicu Vukovara na prijevremenim izborima koji će se održati 15 lipnja, objavio je danas vukovarski HDZ na konferenciji za novinare. Od prije je poznato da je Ivan Penava (HDZ) kandidat ove liste za gradonačelnika, a Marijan Pavliček (HSPAS) za drugoga dogradonačelnika Vukovara.

Igor Gavrić (HSPAS) kandidat je iste koalicije za predsjednika Gradskoga vijeća. Marija Budimir hrvatskoj javnosti postala je poznata prošloga ljeta kada ju je tadašnji gradonačelnik Vukovara Željko Sabo pokušao potkupiti da prijeđe u SDP, nakon održanih lokalnih izbora, a sve kako bi svojoj stranci tako osigurao većinu u Gradskom vijeću. Sabou je radi toga ukinut saborski imunitet, a u tijeku je i sudski postupak na Županijskom sudu u Osijeku. Budimir obnaša dužnost ravnatelja u OŠ Siniše Glavaševića u Vukovaru.

Poznato je i da je nekoliko mjeseci nakon što je Večernji list objavio transkript razgovora Sabo – Budimir poništen izbor za ravnatelja škole. Od tada se vodi kao v. d. ravnatelja. Ovu koaliciju čine HDZ – HSPAS – HSS – DC – HČSP – BUZ. Zadnji rok za predaju kandidacijskih listi i prijedloga za gradonačelnika je noćas u ponoć. Zasad su poznata imena trojice kandidata za gradonačelnika i to Ivana Penave (HDZ), Željka Sabe (neovisni kandidat kojega podržava SDP), Dragana Crnogorca (SDSS) i Andreja Georgijevskog (neovisni kandidat).

>> Džakula: Uvedite dvojezične listiće na prijevremene izbore u Vukovaru

Komentara 3

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
15:52 29.05.2014.

nadajmo se da će Vukovar ovaj puta dobiti časnu vlast koja će se boriti za interese vukovara i vukovaraca, bez spletkarenja i mutnih radnji!

DE
Dejan1000
16:15 29.05.2014.

Nadam se da ce Penava biti gradonacelnik. Sve ostalo bi bilo propast za vukovarske Hrvate.

GO
gordana93
21:49 02.06.2014.

Napokon mladi i pametni ljudi,a ne onaj lažni branitelj i lažni teolog Sabo. Vukovaru trebaju ovakvi ljudi. Marija svaka čast i samo tako naprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije