Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnički impuls

Maras: Do 2014. moramo otvoriti 50.000 radnih mjesta

Gordan Maras
Željko Mršić/Pixsell
28.03.2012.
u 16:21

– Tijekom sljedeće dvije godine moramo otvoriti 50.000 radnih mjesta kako bismo zaustavili rast nezaposlenosti – kaže Maras

– Tijekom sljedeće dvije godine moramo otvoriti 50.000 radnih mjesta kako bismo zaustavili rast nezaposlenosti. Ova tvrtka ima 42 zaposlenih, ima potencijal, a mi moramo pokrenuti investicije kako bismo imali što raditi – rekao je ministar malog poduzetništva i obrta Gordan Maras za današnjeg boravka u Zadarskoj županiji gdje je posjetio siranu Sabalić na Pagu i tvrtku Kemoplast u Poličniku koja je u posljednje dvije godine otpustila 20-ak radnika i bori se s likvidnošću.

Ministar Maras zadarskim je gospodarstvenicima predstavio projekt Poduzetnički impuls te rekao da tvrtke na otocima, gdje je život 30 posto skuplji nego na kontinentu, mogu za pokretanje proizvodnje koristiti kredite HBOR-a uz jedan posto kamata. Novim projektima svoga ministarstva i Vlade u cjelini radi se, među ostalim, i na produžetku turističke sezone na deset mjeseci u godini, kao što je već sada u Istri.

– Ako nam to uspije, oscilacije u sezonskom zapošljavanju bit će manje, odnosno ljudi će raditi veći dio godine. Učinit ćemo sve da se takvi uvjeti stvore i u Dalmaciji – kazao je ministar.

Govoreći o prvih stotinu dana Vlade, rekao je da će se u istom ritmu nastaviti i dalje, a na novinarsko pitanje što misli o tome da su Vladu preuzeli ministri iz HNS-a, Maras je rekao da jedino može reći da svi ministri rade svoj posao.

Komentara 21

Avatar Topgen
Topgen
17:45 28.03.2012.

Bla, bla , bla .... Zaboravio je reci da moramo pokrenuti nase resurse. Istra je ispred Dalmacije iz dva razloga : 1. Nalazi se na par sati voznje od Italije , Slovenije , Austrije.. 2. Istra nije imala rat

BS
bstrabi2
17:51 28.03.2012.

Laže selo lažu ljudi.Ili Maras.Jer da mu je stalo do dalmacije.Napravili bi pelješaćki most.Zato drugovima ja ne vjerujem...

KK
KlNGS KlNG®
17:13 28.03.2012.

želje su jedno, planovi drugo, a mogućnosti tek nakon realizacije prve dve stavke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije