Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BJEGUNAC

Mamić objavio slike sudaca i tužitelja u kafiću, reagirao i USKOK: 'Ovo je zlonamjerno'

Mostar: Zdravko Mamić nakon potvrđene zatvorske kazne sazvao konferenciju za medije
Denis Kapetanovic/PIXSELL
08.09.2021.
u 17:09

Uskok pojašnjava da su u isti kafić "slučajno, bez ikakvog prethodnog dogovora, došla i dvojica sudaca toga suda koji ne postupaju niti u jednom predmetu koje pred navedenim sudom" zastupa taj tužitelj.

Uskok je u srijedu zlonamjernom konstrukcijom nazvao objavu odbjeglog Zdravka Mamića koji je, uz popratni tekst, na društvenu mrežu stavio fotografije Uskokovog tužitelja i dvoje osječkih sudaca snimljenih kako razgovaraju u kafiću u Osijeku.

"Potpuno je netočna zlonamjerna konstatacija Zdravka Mamića da bi se radilo o 'suprotstavljenim stranama koje se časte i dogovaraju'. Činjenica da su zamjenik ravnateljice Uskoka i suci Županijskog suda u Osijeku stjecajem okolnosti popili kavu u istom kafiću u spomenutoj objavi Zdravka Mamića potpuno je neutemeljeno iskorištena za konstrukcije koje plasira, očito u nedostatku pravnih argumenata", priopćio je Uskok koji Mamića u više slučajeva tereti za izvlačenje novca dok je bio na čelu zagrebačkog Dinama.

Napominju da ni Etičkim kodeksom državnih odvjetnika niti bilo kojim drugim aktom nije zabranjeno kolegijalno druženje tužitelja sa sucima te kako okolnosti u kojima se dogodio ovaj susret ne smatraju neprimjerenima niti da je time na bilo koji način dovedena u sumnju nepristranost tužitelja i sudaca.

Navode da je tužitelj otišao u kafić popiti kavu u pauzi rasprave pred osječkim Županijskim sudom na kojem je i Mamić osuđen nakon bijega u BiH, a u odsutnosti mu sude i u drugom postupku.

Uskok pojašnjava da su u isti kafić "slučajno, bez ikakvog prethodnog dogovora, došla i dvojica sudaca toga suda koji ne postupaju niti u jednom predmetu koje pred navedenim sudom" zastupa taj tužitelj. 

Ističu da ni u jednom trenutku suci i tužitelj nisu razgovarali o bilo kojem predmetu "niti je uopće bilo govora o temama koje bi bile povezane s njihovim poslovima".

Ključne riječi

Komentara 15

VZ
vz1960vz
17:31 08.09.2021.

Interesantno samo kod nas u HR ,suci i tužitelji hodaju po kafičima ,zamislite SLUČAJNO za vrijeme radnog vremena a sudovi puni neriješenih predmeta..najbolje da sudnice prenesemo u kafiće..runda za sve.

Avatar Majda
Majda
17:24 08.09.2021.

Dogovorili su se oni prije.Sad se samo časte...

MA
Manjky
08:07 09.09.2021.

..."Svaki veliki rvat i domoljub mora imati rezervnu domovinu ! ..........Preporucuje se BiH .............ali može biti i Ujedinjeno Kraljevstvo ili Saudijska Arabija ! .....................Tako mogu bezbrižnoo pobjeci ,.............. te u rezervnoj domovini nastaviti nemilosrdnu borbu protiv duhova prošlosti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije