Naslovnica Vijesti Hrvatska

‘Maknite Trumpa s Facebooka i Twittera zbog govora mržnje’

Glasnogovornica Bijele kuće rekla je da predsjednik proziva Illhan Omar i zbog njezinih u više navrata izrečenih antisemitiskih komentara
16. travnja 2019. u 10:19 2 komentara 433 prikaza
Ilhan Omar
Foto: DPA/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump izvukao iz konteksta riječi o terorističkom napadu 11. rujna zastupnice Demokratske stranke u Kongresu Ilhan Omar, nekoliko grupa za zaštitu ljudskih prava i prava žena pokrenulo je peticiju kojom se od vlasnika Facebooka i Twittera Marca Zuckerberga i Jacka Dorseya traži da izbrišu Trumpove profile kao što bi izbrisali i profil u javnosti nepoznatih osoba koje putem ovih društvenih mreža šire mržnju, rasnu i vjersku netrpeljivost.

Kim Jong Un i Donald Trump povratak napetosti Kim Jong Un dao rok Trumpu da promjeni stajalište: Neka dođu s novom računicom

- Učinite pravu stvar i suspendirajte ga s Twittera i Facebooka zbog poticanja na nasilje i širenja mržnje. Ne dajte mu da vaše društvene mreže koristi kao platformu za sijanje mržnje - napisale su organizacije za zaštitu prava žena Codepink i Women’s March.

Oni kažu da su riječi o napadima 11. rujna koje je Ilhan Omar izgovorila na skupu Vijeća za islamsko-američke odnose, koje je osnovano nakon 11. rujna, i to upravo zbog napada i uskraćivanja temeljnih ljudskih prava američkim muslimanima, izvučene iz konteksta i montirane u snimke tragedije koja se toga dana dogodila.

Računalo kompjuter Ultra brzo Amerika gradi superračunalo od 500 milijuna dolara

Na kraju kratkog videa Trump poručuje: „Nećemo nikada zaboraviti!“. Omar je rekla da su toga dana „neki ljudi nešto napravili“ i upravo te riječi uzeo je Trump da bi putem društvenih mreža pokrenuo hajku na zastupnicu. Neki republikanci dodatno su potpirili vatru rekavši da je ovom svojom izjavom Omar umanjila tragediju koja se tada dogodila. Ona sama kaže da je primila nebrojene prijetnje smrću. Oni koji su pokrenuli potpisivanje peticije poručuju Zuckerbergu i Dorseyu da će oni izravno biti odgovorni dogodi li se Ilhan Omar išta loše.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders kazala je da je dobro što je predsjednik objavio ovaj video i tako prozvao Ilhan Omar uz napomenu da on nije imao nikakvu lošu namjeru, a osobito nije želio poticati na nasilje usmjereno prema Omar ili bilo kome drugome. Sanders je dodala da „predsjednik proziva Ilhan Omar i zbog njezinih u više navrata izrečenih antisemitskih komentara“.

Plenković i Bandić potpisali sporazum prve faze projekta gradnje Nacionalne dječje bolnice

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • Avatar mofo
    mofo:

    Prva rečenica i odmah laž... Zašto ne stavite video te njene izjave koju je Trump citirao i zgražao se nad njom pa da sami odlučimo o "izvlačenju iz konteksta"? Ili koji drugi kontroverzni njen govor? Ili ih niste ni sami ... prikaži još! pregledali već samo prepisali članak od nekud?

  • kruti23:

    pametne ste jako,AHAHAHAHA