Ratni zločinac

Majke Srebrenice: Suđenja za ratni zločin treba nastaviti i nakon smrti

'Former Bosnian Serb army commander Ratko Mladic attends his trial at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) at The Hague May 16, 2012. Mladic, 70, appeared on Wednesday
Reuters/Pixsell
13.07.2012.
u 12:43

Majke Srebrenice tražit će da se dopiše u Statutu Haaškog tribunala kako se i nakon smrti zločinaca mora nastaviti suđenje

BEOGRAD – Branitelj Ratka Mladića Branko Lukić rekao je za B92 da se njegov branjenik osjeća bolje nakon što mu je jučer pozlilo u sudnici Tribunala, ali je "njegovo zdravstveno stanje i dalje loše" pa je naveo kako je Mladić bio pet minuta bez svijesti. Lukić je danas u Haagu opovrgnuo da je njegov branjenik imao moždani udar i objasnio da je Mladiću jučer pozlilo "vjerojatno zbog visokog tlaka ili povišene razine šećera u krvi".

– Zaštitari su ga smjestili u udobniji stolac, došla je medicinska sestra i pregledala ga. Tada je došao k sebi i počeo kontaktirati s nama koji smo bili u njegovoj blizini. No, zbog stanja u kojemu se nalazio, prevezen je u bolnicu. Očito je da su ovi dugi dani suđenja ostavili traga na njemu i mi ćemo pokušati uvjeriti sudsko vijeće, što smo već pokušali, da on ne može pratiti suđenje svaki dan, cijeli dan. Pokušat ćemo dobiti kraće trajanje rasprave i manji broj dana u tjednu – kaže Lukić. Jutros je vijeće odlučilo da će suđenje Mladiću nastaviti u ponedjeljak.

Sarajevski Dnevni avaz donosi izjavu Munire Subašić, predsjednice Pokreta Majke enklave Srebrenica i Žepa, da je "vijest kako se krvnik s Balkana navodno razbolio šokantna te da Haaški tribunal ima dovoljno dokaza i da mu treba suditi što brže i što hitnije kako optuženi ne bi umro kao Milošević prije izricanja presude".

– Haaški tribunal mora donijeti odluku što prije i mi ćemo tražiti, ne samo odluku, nego i da se dopiše u Statutu Haaškog tribunala kako se i nakon smrti zločinaca mora nastaviti suđenje – rekla je Munira Subašić.

Komentara 23

BG
BG
13:33 13.07.2012.

Da ,poturice nisu dozivele sudjenje ali znamo ko su.

ZL
zlako
13:41 13.07.2012.

To je zadiranje u Božje pravo.Bog je stvorio zakon da svatko tko radi zlo sam sebe osuđuje,a to mu je vidljivo poslije smrti.Ne može ga nitko starašno osuditi koliko je sam sebe strogo osudio.

KE
keating14
13:07 13.07.2012.

– Haaški tribunal mora donijeti odluku što prije i mi ćemo tražiti, ne samo odluku, nego i da se dopiše u Statutu Haaškog tribunala kako se i nakon smrti zločinaca mora nastaviti suđenje – rekla je Munira Subašić. .................................................................. too je trebalo odavno "uglaviti" u statut haškog tibunala, odmah po dolasku miloševića pred haški tribunal. hitler nije doživio suđenje ali znamo što jeste hitler.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije