Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pod istragom

Majka pretučenog 15-godišnjaka: Policajci su mi pretukli sina

'policija1_Pixsell_Crn_0_Arh'
''
03.11.2011.
u 16:43

Policija tvrdi da je mladića pretukao vlasnik broda iz kojega je krao s prijateljem.

Služba za zakonitost postupanja splitske policije istražila je optužbu o premlaćivanju 15-godišnjaka iz Omiša, na što se medijima požalila dječakova majka, te zaključila da ga policajci nisu ozlijedili.

Majka tvrdi da su joj sina pretukli policajci u solinskoj postaji. Došao je na ispitivanje u njezinoj pratnji jer su ga dan ranije zatekli bez dokumenata. Međutim, majka tvrdi da su ga policajci tukli dok je ona, od 11 do 16 sati, čekala na hodniku misleći da joj sina ispituju. Sutradan ga je odvela obiteljskom liječniku koji je potvrdio da je dječak lakše ozlijeđen i kako mu je to prouzročilo veliki stres. Nakon svega majka kaže da su policajci koji su zlostavljali njezina sina došli k njima moleći za oprost kako bi se slučaj zataškao.

Međutim, neslužbeno doznajemo da uredujući policajci negiraju da su tukli 15-godišnjaka. Navodno ga je istukao vlasnik broda iz kojega je krao zajedno s prijateljem s kojim je zatečen i kojega su također ispitivali. Otprije je policiji poznat zbog krađa, a u Solinu je zatečen sa 24-godišnjakom, poznatim pripadnikom splitskog kriminalističkog miljea, koji je tom prigodom imao pištolj bez dozvole.

– Policajci nisu ni istukli niti ozlijedili 15-godišnjaka – kaže Ivica Tolušić, načelnik PU splitsko-dalmatinske nakon provedene istrage.

Nakon odlaska iz policijske postaje mladić je bio kod liječnika u Omišu koji nije pronašao vidljive ozljede na tijelu i glavi. Imao je natečene prste. Sutradan uvečer bio je u Splitu na HMP-u, žalio se na bolove, ali liječničkim pregledom i snimanjem utvrđeno je da ozljeda nema – utvrdila je policija.

Što se tiče dolaska u njihov stan, policajci nisu negirali da su dolazili, ali ne zato da bi se ispričali i tražili da se nešto zataška, nego su tražili 15-godišnjakova brata.

Komentara 17

DU
Deleted user
17:27 03.11.2011.

Ne znam, nekako mi je vjerojatnije da ga je istukao vlasnik broda iz kojega je krao. Baš policajce boli neka stvar...

MU
munjara
17:27 03.11.2011.

Bez brige,zna naša policija mlatiti djecu a da se ozljede ne vidu.Ali nikada oni ne bi udarili ni djete.To ljudi sami od sebe padaju sa stepenica,udaraju glavom od auto i sl

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
17:19 03.11.2011.

- A što ga nisi odgajala kao čovjeka? nemoj sad cvilit, kad si zakazala kao roditelj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije