Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Lukini prijatelji: Klonio se opasnih ljudi i sumnjivih mjesta

Članovi grupe Shangri-la Ritza će se uvijek sjećati kad god pogledaju na prazno mjesto gdje je donedavno svirao njihov omiljeni basist
Saša Zinaja
22.10.2008.
u 00:35

Stalno je izbjegavao ljude i mjesta koja su mu se činila opasnima. Ali eto, na kraju ga je baš to i snašlo – ispričao nam je jučer anonimni prijatelj Luke Ritza, čuvši vijest da je policija možda pronašla njegova ubojicu. Prisjetio se vremena nakon Lukine nesreće na Mostu slobode.

– Bio je zbunjen jer nije shvatio zašto su ga pretukli. Znao je da je riječ o čistoj obijesti. Smetalo ga je kaj on sad mora ležati doma dok se ova dvojica slobodni šeću gradom – otkriva Ritzov prijatelj.

Volio je Pipse i Gunse
Neki su iz Lukina društva raširenih ruku dočekali jučerašnju informaciju o uhićenju osumnjičenih. Nekima ni to nije bilo dovoljno da se umire.

– Čuo sam da su nekog uhvatili, ali sam u školi, pa nisam provjeravao. Uznemiren sam. Sve se ponovno vraća...– rekao nam je jučer Jura, jedan od članova grupe Shangri-la čiju je glazbu s bas- gitarom u ruci donedavno upotpunjavao i Luka. Zajedno su bili i taj dan kad je Ritz preminuo.

– Čuli smo se popodne. Bio je dobro i sretan jer ne mora piti tablete protiv bolova. Nedugo nakon toga ponovno je završio u bolnici – ispričao je Jura tužnu priču s Lukom. U pismu koje smo sinoć dobili stajalo je:

– Volio je Tom Waitsa, Queen, Pipse, Gunse...Uživao je uz Rodrigezove, Jarmushove, Cubrickove i Burtonove filmove. Bio je čovjek glazbe, crteža, stripa. Jednostavno umjetnik – upoznao nas je s Lukom jedan od najbližih prijatelja.

Čak i oni koji ga nisu dovoljno poznavali, uz Lukino se ime trznu iz mirnog sna.

– Još samo malo! Ulovili su gadove, sad mora biti pravde! Jednostavno mora – riječi su podrške, ali i ljutnje koje se šire internetom. Prijatelji Luke Ritza povukli su se jučer u iščekivanje. Osluškivali su kad će i potvrda vijesti koja će biti znak da napokon mogu bezbrižno šetati gradom.

Stalno se okrećemo
Iako ne vjeruju da bi ih isti napadači tražili po gradu, priznali su nam da se ipak pomalo boje.

– Nije nam ugodno. Stalno se okrećemo i čekamo kad će netko iskočiti – priznao je Matko koji je s Lukom poslije upisa na fakultet planirao otići na pivo.

Poslije toga možda bi po običaju završili u domu Ritzovih gdje su uvijek odlazili prije nego izađu u Melin, Route 66 ili Cro art foto klub.

– Išli smo k njemu doma. Uvijek je imal dobru sarmu, a i juha od piceka nije bila za hitit – našalio se prijatelj. Sjećanja poput tih mirišu i danas kada Luke više nema. Za njim nisu ostale omiljene kaubojke i kožna jakna, koje je Luka ponio u grob.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije