Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lovrić Merzel: Zagorci su nam prvi priskočili u pomoć

Kada imamo spoznaju da u nevolji nismo sami, lakše podnosimo nesreću koja nas je zadesila, zahvalila se sisačko - moslavačka županica
20. veljače 2014. u 12:00 2 komentara 807 prikaza
Sisak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Borba od visokih vodostaja Kupe i Save, ali i zaobalnih voda iz Odranskog polja, na području Sisačko-moslavačke županije traje već desetak dana. Za već iscrpljene branitelje nema opuštanja, jer se još jedan visoki vodni val Save, izazvan kišama u Sloveniji, tek očekuje.

U stalnom kontaktu

Zbog toga je najava i potvrđena spremnost za pomoć iz Krapinsko-zagorske županije za sve u sustavu obrane od poplava značila novo ohrabrenje. Što više, kako bi se upoznali s trenutačnim stanjem na terenu i potrebama obrane, u Sisačko-moslavačkoj županiji su jučer boravili krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i županijski vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić sa suradnicima. Oni su sudjelovali i u radu sjednice Stožera za zaštitu i spašavanje Sisačko-moslavačke županije, kojem su još bili nazočni dužnosnici Hrvatskih voda, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te gradonačelnici i načelnici s ugroženog područja.

- Bili smo u stalnom kontaktu sa Sisačko-moslavačkom županijom i pratimo razvoj situacije na terenu. Kada su u pitanju prirodne nepogode, mi imamo iskustva jedino od klizišta, ali u cijelosti razumijemo probleme stradalih od poplava. Došli smo da i osobno izrazimo moralnu potporu ugroženim stanovnicima iz Zagorja, ali i da ponudimo potrebnu pomoć u ljudstvu u tehnici. Spremni smo pomoći i nakon poplava u sanaciji nastalih šteta - rekao je župan Željko Kolar.

Svaka pomoć dragocjena

Na ponuđenoj je pomoći zahvalila sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, koja je napomenula kako je Krapinsko-zagorska, uz Primorsko-goransku, prva županija koja je ponudila pomoć.- Za nas je svaka pomoć dragocjena i zahvalni smo prijateljima iz Krapinsko-zagorske županije. Kada imamo spoznaju da u nevolji nismo sami lakše podnosimo nesreću koja nas je zadesila. Budući da nas čeka još mnogo posla, a posebno nakon što se voda povuče, vjerujem da ćete nam pomoći u sanaciji šteta - rekla je županica Lovrić Merzel.Inače, kako je rečeno na sjednici Stožera, sve je spremno za prihvat i obranu od novog vodnog vala Save, koji se očekuje u sisačkoj Posavini. Još veću opasnost predstavlja porast zaobalnih voda iz Odranskog polja, rečeno je na sjednici županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • dalibor.hren:

    Zagorski župan Kolar:"Došli smo da i osobno izrazimo moralnu potporu ugroženim stanovnicima iz Zagorja," ...... Gospon Kolar, kaj je s ostalim stanovnicima, njima nebute dali moralnu potporu, nebute ih valjda htopili!?

  • baniček:

    nije istina, Marina Lovrić je prva otišla s Milanovićem koji se doborvoljno vratio sa skijanja obići poplavljena područja, zatim su sjeli u skupocjeni auto i odvezli se u svoj suhi i topli luksuzni dom...slično je napravio i biskup Košić, obišao ... prikaži još! stradalnike, dao im blagoslov i preporučio molitvu te se svojim CITROENOM C5 vrazio u raskošne odaje Velikog Kaptola.... hvala Vam županice i biskupe