Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Loše vijesti za pušače: Cigarete ponovo poskupljuju?

Prema novoj Uredbi uvest će se i pet novih kategorija duhanskih proizvoda na koje bi se ubuduće plaćala trošarina, a to su cigare i cigarilosi, grijani i novi duhanski proizvodi te e-tekućina
27. siječnja 2020. u 09:22 10 komentara 2178 prikaza
Cigarete
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Vrlo brzo pušači će izdvajati više novaca za cigarete i to čak dvije kune više po kutiji. To pokazuje prijedlog nove Uredbe o visini trošarina na duhanske prerađevine i duhanske proizvode prema kojem se vidi kako Vlada kreće u povećanje cijena cigareta i novu trošarinu na neke nove duhanske proizvode

Cigarete Duhanski proizvodi Uskoro skuplje cigarete? U javnoj raspravi nova uredba o trošarinama

Kako navodi Novi list, prijedlog Uredbe objavljen je na portalu e-savjetovanje i savjetovanje o istom trajat će do 3.veljače. 

U prijedlogu se ističe da se prijedlogom te uredbe u pravni poredak Republike Hrvatske prenosi europska direktiva o strukturi i stopama trošarina koje se primjenjuju na prerađeni duhan. Prema novom prijedlogu, specifične trošarine na cigarete sa sadašnjih 335 kuna za tisuću komada podignu na 375 kuna. Uzevši da bi proporcionalni dio trošarine i dalje bio 34 posto od maloprodajne cijene.

Minimalna trošarina na cigarete povećala bi se za 74 kune, sa 755 kuna na 829 kuna za tisuću komada.Trošarine za sitno rezani i ostali duhan za pušenje i dalje ostaje 600 kuna za jedan kilogram. 

Prema novoj Uredbi uvest će se i pet novih kategorija duhanskih proizvoda na koje bi se ubuduće plaćala trošarina, a to su cigare i cigarilosi, grijani i novi duhanski proizvodi te e-tekućina, piše Novi list. 

komercijalni rad Operatori očekuju nove korake Vlade na poticanju 5G-a

 Uzevši da će se na e-tekućinu plaćati trošarina od jedne kune za mililitar, a na grijane duhanske proizvode bit će 600 kuna po kilogramu. Toliko će iznositi i trošarina po kilogramu novih duhanskih proizvoda, kao i trošarina na tisuću komada cigara i cigarilosa.

Video: Identični blizanci pokazali kako utječe pušenje na njihov izgled


 
Kova d.o.o.
HRVATSKI PROIZVOD
Domaća tvrtka napravila samosterilizirajući kontejner koji efikasno čisti zrak od mikroorganizama poput bakterija i virusa
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
  • Ronin_88:

    sad će ovih kaj prodaju na crno duhan i pljuge još više zarađivati

  • aabbcc:

    Dobra vijest za svercere i punjenje proracuna susjednih drzava.

  • Piksy:

    Briga me..bacila sam to smece prije gotovo 4 god..nakon 20 god pusenja😊