Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE UREDBA VLADE

Loše vijesti za pušače: Cigarete ponovo poskupljuju?

Cigarete
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
27.01.2020.
u 09:22

Prema novoj Uredbi uvest će se i pet novih kategorija duhanskih proizvoda na koje bi se ubuduće plaćala trošarina, a to su cigare i cigarilosi, grijani i novi duhanski proizvodi te e-tekućina

Vrlo brzo pušači će izdvajati više novaca za cigarete i to čak dvije kune više po kutiji. To pokazuje prijedlog nove Uredbe o visini trošarina na duhanske prerađevine i duhanske proizvode prema kojem se vidi kako Vlada kreće u povećanje cijena cigareta i novu trošarinu na neke nove duhanske proizvode

Kako navodi Novi list, prijedlog Uredbe objavljen je na portalu e-savjetovanje i savjetovanje o istom trajat će do 3.veljače. 

U prijedlogu se ističe da se prijedlogom te uredbe u pravni poredak Republike Hrvatske prenosi europska direktiva o strukturi i stopama trošarina koje se primjenjuju na prerađeni duhan. Prema novom prijedlogu, specifične trošarine na cigarete sa sadašnjih 335 kuna za tisuću komada podignu na 375 kuna. Uzevši da bi proporcionalni dio trošarine i dalje bio 34 posto od maloprodajne cijene.

Minimalna trošarina na cigarete povećala bi se za 74 kune, sa 755 kuna na 829 kuna za tisuću komada.Trošarine za sitno rezani i ostali duhan za pušenje i dalje ostaje 600 kuna za jedan kilogram. 

Prema novoj Uredbi uvest će se i pet novih kategorija duhanskih proizvoda na koje bi se ubuduće plaćala trošarina, a to su cigare i cigarilosi, grijani i novi duhanski proizvodi te e-tekućina, piše Novi list. 

 Uzevši da će se na e-tekućinu plaćati trošarina od jedne kune za mililitar, a na grijane duhanske proizvode bit će 600 kuna po kilogramu. Toliko će iznositi i trošarina po kilogramu novih duhanskih proizvoda, kao i trošarina na tisuću komada cigara i cigarilosa.

Video: Identični blizanci pokazali kako utječe pušenje na njihov izgled


 
Ključne riječi

Komentara 10

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
11:03 27.01.2020.

sad će ovih kaj prodaju na crno duhan i pljuge još više zarađivati

AA
aabbcc
15:00 27.01.2020.

Dobra vijest za svercere i punjenje proracuna susjednih drzava.

PI
Piksy
16:50 27.01.2020.

Briga me..bacila sam to smece prije gotovo 4 god..nakon 20 god pusenja😊

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije