Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGA ZBOG ODLASKA

Linić se oprostio od suradnika, bilo je i suza

Slavko Linić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
07.05.2014.
u 20:01

Navodno tugu nije mogao sakriti ni budući ministar financija Boris Lalovac

U srijedu ujutro, dan nakon smjene, Slavko Linić oprostio se od suradnika i zaposlenih u Ministarstvu financija te odnio svoje stvari iz kabineta.

Osim putem pisma zahvale, koje je uputio svim zaposlenicima, ministar financija se i na manjem domjenku oprostio od suradnika. Iz druge se ruke može čuti da je bilo i suza, jer je, usprkos tome što ga prati dojam prgave osobe, Linić bio dobar i susretljiv šef te službenice žale zbog njegova odlaska. Kažu da tugu nije mogao sakriti ni budući ministar financija Boris Lalovac, koji se prema svom dosadašnjem šefu odnosio s velikim poštovanjem.

Podsjetimo, premijer Zoran Milanović u utorak je objavio smjenu Slavka Linića rekavši kako je u njega izgubio povjerenje nakon kupovanja precijenjenog zemljišta u predstečajnoj nagodbi Spačve te slučaja Linićeva pomoćnika Branka Šegona. Milanovićev potez izazvao je negodovanje dijela SDP-a. Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina tako je rekao da Milanović za ovaj potez nema njegovu potporu, dok je SDP-ov gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel rekao da je postupak nimalo kolegijalan i nimalo ljudski.

Linić je nakon smjene predsjedniku Sabora Josipu Leki uputio zahtjev za aktivacijom saborskog mandata. Zahtjev bi se automatizmom trebao odobriti u roku od osam dana, bez obzira na to hoće li u tom razdoblju to potvrditi mandatno-imunitetno povjerenstvo.

>> Nismo očekivali smjenu, Linić ima našu apsolutnu potporu

>> Lalovca čeka procedura makroekonomske neuravnoteženosti?

Komentara 60

LI
Libela
20:41 07.05.2014.

Prošlog ljeta pozatvarano je preko 500 lokala usred turističke sezone, ponekad i zbog 30 kuna viška u kasi, kao da ne postoji tringelt. Koliko ljudi je zbog toga završilo na burzi, koliko je izgubio proračun izostankom uplate PDV-a od prodaje u tim lokalima? Bila je to gruba demonstracija sile, ista kao onu koja je prikazana prije dva dana. Generalno pitanje je pitanje odgovornosti u ovoj zemlji.

BA
badabing
20:18 07.05.2014.

"plakao bih da sam krao"

Avatar tajar
tajar
20:11 07.05.2014.

Pokojni Šerfa je pjevao "Suze liju plave oči..."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije