Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječki SDP

Nismo očekivali smjenu, Linić ima našu apsolutnu potporu

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
06.05.2014.
u 21:05

Otvoreno se na večerašnjem sastanku govorilo i o nezadovoljstvu riječkih SDP-ovaca načinom na koji se posljednjih mjeseci predsjednik stranke i premijer odnosi prema problemima koji objektivno postoje unutar Vlade

Članovi Gradskog odbora SDP Rijeke, pojačani Forumom mladih i gradskim vijećnicima stranke sastali su se večeras na neformalnom skupu kako bi, kazao je nakon sastanka šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel, prijateljski prokomentirali današnju smjenu Slavka Linića.

- Imali smo potrebu danas se naći, mislim da svi razumiju da pogotovo za nas u Rijeci ovo što se desilo nije lako. Naravno da s jedne strane uvažavamo predsjednika stranke, ali isto tako uvažavamo našeg dugogodišnjeg člana Slavka Linića . Nije upitno pravo predsjednika stranke i premijera da to učini, ali upitan je način. Mi kao legalisti odluke poštujemo, pa čak i onda kad se s njima u potpunosti ne slažemo – rekao je Obersnel poručujući da će riječki SDP-ovci i dalje raditi na izgrađivanju što boljeg rejtinga SDP-a i EU izborima dodavši da će o svemu ostalome biti prilike za razgovor na stranačkim tijelima .

Stranačka baza, priznao je, nije očekivala smjenu ministra Linića na ovakav način potvrđujući da Linić uživa apsolutnu potporu svih članova riječkog gradskog SDP-a. Otvoreno se na večerašnjem sastanku govorilo i o nezadovoljstvu riječkih SDP-ovaca načinom na koji se posljednjih mjeseci predsjednik stranke i premijer odnosi prema problemima koji objektivno postoje unutar Vlade. Obersnel je tako večeras dobio nepodijeljenu podršku svojih članova za ranije danas izrečen stav o Linićevoj smjeni , a kako se doznaje, nakon što je pročitao priopćenje u kojem je , kao što je već poznato, smjenu nazvao "neljudskom i nekolegijalnom" dobio je i pljesak.

Rekavši da riječki SDP-ovci imaju pravo na svoj stav Obersnel je otklonio mogućnost raskola u SDP-u zbog otvorene riječke podrške Liniću. - Budite bez brige, mi nećemo osnivati novu stranku niti izlaziti iz stranke, ali imamo pravo na svoj stav. SDP Rijeke je uvijek imao svoj stav i u povijesti novije hrvatske politike nikada nismo pogriješili – zaključio je Obersnel.

>> Obersnel razočaran smjenom Linića: To nije kolegijalno ni ljudski!

Komentara 41

VE
verakruz
21:32 06.05.2014.

Ovo je najočitiji dokaz da im je stalo jedino i isključivo do vlasti, moći i novac! Gledam ih, svi ko zadrigli bikovi, hebe se njih što nam se država raspada, stotine tisuća nema šta da jede, njima je najvažnije pitanje na svijetu - Slavko Linić i "nehumani i neljudski" potez Z.Milanovića koji ga je najurio iz Vlade jer USKOK se ozbiljno približava vrhu SDP-a. A ovi iz Rijeke znaju da su oni najveće lopuže koje mogu postojati, to je krimogena skupina partijskih uhljeba koji će destabilizirati čitavu državu iako čitava država traži te nove izbore.

BU
Bulaba
21:26 06.05.2014.

Bolje da ste skupili lovu i kupili Slavku tubu vazelina za Remetinec, nego da mu dajete drugarsku podršku.

IC
ICCO
21:36 06.05.2014.

I tako je Slavko večeras po drugi put krenuo u šumu tražiti pravdu, pravednost, istinu i drugarstvo. Pridružili su mu se u Čavlima - Obi, Dimnjačar, Prle a oko ponoći stiže i Mirko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije