Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolnički puč

Liječnici s Kantride protiv dr. Prpića, istraga će pokazati istinu

bebe
web
19.03.2010.
u 16:37

Ravnatelj riječkog KBC-a Herman Haller osnovao je povjerenstvo koje će istražiti navodno nestručno vođenje pedijatrije.

– Povjerenstvo je formirano i dok ono ne obavi svoj posao, ne želim komentirati slučaj. Mogu samo reći da životi pacijenata nisu ni najmanje ugroženi, ništa se nije promijenilo. Maksimalna stručnost je zajamčena, a pomoć će dobiti sva djeca kojoj je to potrebno – kratko je komentirao predstojnik Klinike za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida dr. Igor Prpić zahtjev trinaestero kolega, specijalista pedijatrije, koji traže njegovo razrješenje s dužnosti, upućen u četvrtak ravnatelju KBC-a dr. Hermanu Halleru.

Prosvjedno pismo

Liječnici u prosvjednom pismu zahtijevaju da se, tri mjeseca nakon što je postavljen na mjesto predstojnika, dr. Prpić smijeni i na njegovo mjesto postavi dr. Mladen Peršić. Liječnici, od kojih petero šefova odjela, potpisali su pismo nezadovoljni načinom na koji Prpić vodi kliniku. Kao glavne razloge navode poljuljanu komunikaciju među specijalistima koja vodi k lošijem tretmanu malih pacijenata, preusmjeravanje liječnika na druge klinike bez prethodnog savjetovanja, ukidanje dežurstva jednog liječnika i stručnu nekompetentnost. Među nezadovoljnima našao se i dr. Vladimir Ahel, Prpićev prethodnik, koji o slučaju ne želi raspravljati prije nego što bude istražen.

Htio uvesti reda

Neslužbeno, dr. Prpić je među bolničko osoblje htio uvesti disciplinu i prisiliti liječnike da poštuju pravila institucije i struke, što im nije odgovaralo. Nakon što su u srijedu sastavili pismo, sazvao je sastanak. Liječnici su izjavili da postupak ne namjeravaju zaustaviti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije