Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE NAVIJAČU

'Bio sam u Lepoglavi i Remetincu. Naći ću vas i ubiti, je l' vi uopće znate tko sam ja?'

Darko Pintarić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
28.11.2017.
u 14:54

Napomenuo je i kako je moguće da ga je "okrenulo u glavi" jer mu se alkohol pomiješao s nekoliko vrsta lijekova koje konzumira jer je na terapiji kojom svoju dugogodišnju ovisnost o heroinu i kokainu drži pod kontrolom.

Pogledajte, ja sam odležao u Lepoglavi i Remetincu, a i vas dvoje ću odležati i neće na ovome stati. Naći ću vas i ubiti, je l' vi uopće znate tko sam ja? - riječi su koje je višestruko osuđivani Darko Pintarić (39) iz Zagreba izrekao interventnom policajcu i njegovoj kolegici netom prije održavanja utakmice Dinamo - Hajduk u travnju ove godine. Zbog kaznenih djela koje je činio u prošlosti, njih više od dvadeset, iza rešetaka je proveo oko trećinu svog života, a posljednje - prijetnju prema policajcima - počinio je nepunih mjesec dana nakon što je izašao s izdržavanja kazne u kaznionici u Lepoglavi gdje je proveo posljednjih deset i pol godina. S tim optužbama susreo se danas u sudnici zagrebačkog Općinskog kaznenog suda.

- Smatram se krivim za to što se dogodilo, a ispričat ću vam i kako se sve dogodilo. Cijelu noć sam pio u lokalu i tako sam sreo prijatelje koji su išli na tekmu i pozvali me da idem s njima, pa sam otišao. Došli smo na ulaz i policajci su me zamolili da "pušem" kako bi vidjeli jesam li pijan, napuhao sam ali se ne sjećam koliko. Zatim su me izdvojili sa strane u posebnu prostoriju gdje je bilo dvadeset policajaca, a jedan interventni policajac me počeo lupkati palicom po glavi. Nisu to bili jaki udarci, ali me tako provocirao. Zamolio sam ga da prestane, ali on me nastavio lupkati pa me prebacilo u glavi i izrekao sam to što mi se stavlja na teret. Znam da sam neprimjereno reagirao, ali nisam ni na koji način mislio prijetiti, nego je to dio vokabulara koji koristim pod normalno. Skoro jedanaest godina sam bio u Lepoglavi i tamo su takve riječi uobičajene - pravdao se u svojoj obrani Pintarić koji je, kako mu se optužnicom stavlja na teret, u vrijeme počinjenja kaznenog djela imao 2,68 promila alkohola u krvi.

Darko Pintarić
1/4

Napomenuo je i kako je moguće da ga je "okrenulo u glavi" jer mu se alkohol pomiješao s nekoliko vrsta lijekova koje konzumira jer je na terapiji kojom svoju dugogodišnju ovisnost o heroinu i kokainu drži pod kontrolom. Kada ga je tužitelj pitao da li ge ja ikada prije "tako okrenulo" odgovorio je da nije, ali da je nekoliko puta padao u nesvijest i završavao u bolnici zbog uzimanja droge.

- Nisam dugo pio zato jer sam dugo bio u zatvoru gdje nema alkohola, pa mi je i tolerancija na alkohol manja nego kod nekoga tko je na slobodi i povremeno prije - istaknuo je Pintarić koji je preko odvjetnika od suda zatražio i da ga pusti iz pritvora gdje se ponovno našao početkom studenog. Tu odluku sa strepnjom je iščekivala i njegova izvanbračna supruga koja je došla na sud kako bi pratila raspravu, ali sutkinja je taj prijedlog odbila, a jedan od razloga je bio i taj jer je Pintariću trebalo nepunih mjesec dana da počini novo kazneno djelo nakon što je nakon dugogodišnje robije pušten na slobodu.

Nastavak suđenja bit će početkom prosinca kada bi na sudu trebali svjedočiti policajci kojima je Pintarić prijetio te sudski vještak psihijatar dr. Davor Zdunić koji je u prošlosti već više puta vještačio Pintarića, što će učiniti i sada kako bi se utvrdilo da li je u vrijeme kada je prijetio policajcima bio neubrojiv ili smanjeno ubrojiv.

Komentara 52

RE
Rex
15:24 28.11.2017.

Ma to treba koknut i spasiti društvo i njega........nema tu pomoći........u članku pise "navijac"jadne su to novine,a ovaj kriminalac nezna ni kako lopta izgleda..............to vam je cijela Torcida.......jadnici

IP
info_punkt
15:07 28.11.2017.

ti Pintarići su izgleda problematični. Prije 30-tak godina bio je neki Vinko Pintarić, isto samo fizdarije s njim...

AB
abendblatt
16:17 28.11.2017.

Sa 2,83 promila alkohola u krvi,ne moze biti ubrojiv,ali sunjam u njegovu konzumaciju heroina i kokaina u Lepoglavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije