Naslovnica Vijesti Crna kronika

Podignuta optužnica protiv muškarca koji je prijetio policiji tijekom deložacije

Tereti ga se da je potom iz puške ispalio četiri hica prema stropu prostorije, a zrna su u svojoj putanji probila oplatu spuštenog stropa prostorije te se zabila u nosivu konstrukciju stropa
14. siječnja 2015. u 11:28 1 komentara 1357 prikaza
cvjetni
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog počinjenja kaznenih djela prisile prema službenoj osobi, kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz i kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Tereti ga se da je oko 10.30 sati 10. studenog 2014. u Zagrebu na prvom katu stambene zgrade u Preradovićevoj u kojem se nalazio zajedno sa suprugom i maloljetnom kćeri; tijekom postupanja sudskog ovršitelja uz asistenciju troje policijskih službenika, a kako bi ih spriječio u provođenju ovrhe nad stanom, uzeo automatsku pušku koju je držao u stanu te rekao da svi izađu van.

Tereti ga se da je potom iz puške ispalio četiri hica prema stropu prostorije, a zrna su u svojoj putanji probila oplatu spuštenog stropa prostorije te se zabila u nosivu konstrukciju stropa. Policijski službenici i sudski ovršitelj su u strahu pobjegli u hodnik zgrade, a okrivljenik je zatvorio i zaključao vrata stana u kojem je ostao zajedno sa suprugom i kćeri sve do dolaska pregovarača Policijske uprave zagrebačke kada je pristao odložiti oružje i policijskim službenicima omogućiti ulazak u stan.

>> Privedene 63 osobe koje su ometale deložaciju

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas