Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Sabora

Leko: Bolje je 1000 dana pregovarati, nego jedan ratovati!

Josip Leko, portal
Marko Lukunic/PIXSELL
02.09.2013.
u 10:32

Kao dobar primjer zemlje koja na miran način provodi demokratske reforme istaknuo je Maroko, čiji je napredak posebno vidljiv u zadnje dvije godine otkako je dobio status partnera za demokraciju Vijeća Europe

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko obratio se članovima Biroa Parlamentarne skupšštine Vijeća Europe na početku njihova zasjedanja u Dubrovniku i tom je prilikom istaknuo važžnost parlamentarne diplomacije, osobito u najznačajnijim europskim organizacijama Europskoj uniji i Vijeću Europe. Leko je rekao da Hrvatska parlamentarnu diplomaciju vidi kao važžno sredstvo za stabilizaciju jugoistoka Europe.

Osvrnuo se na situaciju na Bliskom istoku i Mediteranu, ocijenivšši da postoji opasnost da se sukobi prošire na tu cijelu regiju. „

– Političko rješenje uvijek bi trebala biti prva opcija u kalkulacijama. Bolje je i tisuću dana pregovarati nego jedan dan ratovati“, rekao je Leko. Kao dobar primjer zemlje koja na miran način provodi demokratske reforme istaknuo je Maroko, čiji je napredak posebno vidljiv u zadnje dvije godine otkako je dobio status partnera za demokraciju Vijeća Europe. Leko se zauzeo i za jaču međunarodnu suradnju u borbi protiv korupcije.

>>Boris Tadić bit će glavni tajnik Vijeća Europe?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije