Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret u Kninu

Legendarna 72. bojna Vojne policije slavi 24. obljetnicu ustroja

72. bojna Vojne policije
Foto: Arhiva postrojbe
11.12.2015.
u 00:05

Jedna od najelitnijih bojni južnog bojišta osnovana je iz Samostalne satnije Vojne policije Četvrte brigade Hrvatske vojske

Jedna od najelitnijih postrojbi južnog bojišta, legendarna 72. bojna Vojne policije, ovih dana obilježava 24. obljetnicu ustroja. Središnji susret počinje ove subote u Kninu misom zadušnicom u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u 11 sati, potom slijedi polaganje vijenaca na Trgu Ante Starčevića u Kninu te svečana akademija u Domu HV-a Kralj Zvonimir.

Tijekom Domovinskog rata kroz postrojbu je prošlo više od 2500 branitelja: 64 su ranjena, a njih 12 nikad se nije vratilo kući. Formirana 13. prosinca 1991. godine, ova je postrojba dala i posljednjeg poginulog pripadnika Hrvatske vojske u Domovinskom ratu, Antu Bužančića. Svih svojih poginulih i umrlih suboraca sjetit će se tijekom susreta u subotu 12. prosinca u Kninu.

– Pozivamo sve bivše pripadnike, ali i prijatelje 72. bojne VP-a da nam se pridruže na našoj proslavi – kazao je predsjednik udruge Zlatko Čipčić.

>> 72. bojna VP - Elitna postrojba junaka uvijek odanih domovini

Komentara 7

SC
schwertransport
06:02 11.12.2015.

Sve najbolje decki u nasi srcima ste

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
07:52 11.12.2015.

Pozdrav svim Hrvatskim braniteljima, a poginulim junacima neka je vjećno slava i hvala.

NE
nemanatrag
08:50 11.12.2015.

Kao za Jugoslavije...svaka je godina bila povijesna i jubilarna . Svake se godine sjećali 7 sekretara SKOJ-a ili neprijateljskih ofenziva, a Subnor neprestano oslobađao zemlju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije