Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA GROMOVA

Krstičević: Gardijske brigade štit su i ponos Domovinskog rata

Damir Krstičević
MORH
15.05.2018.
u 22:05

Tom prigodom ministar je čestitao svim pripadnicima 2. gardijske brigade njihovu obljetnicu istaknuvši: „Gardijske brigade štit su i ponos Domovinskog rata. Hrvatska vojska danas baštini uspomene na gardijske brigade i zahvaljujući njima je Hrvatska vojska danas jamac mira i sigurnosti u Hrvatskoj.“

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević nazočio je svečanosti obilježavanja 27. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade Gromovi i 11. obljetnici ustrojavanja 2. mehanizirane bojne Gromovi u Sisku.

Svečani program započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na gradskom groblju Viktorovac. Zajednički vijenac položili su izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Ante Deuer, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH i zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadni general Boris Šerić i zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade HKoV-a brigadni general Tihomir Kundid. Obišli su također i grobove ratnog zapovjednika 2. gardijske brigade Gromovi brigadira Predraga Matanovića i ratnog načelnika Glavnog stožera OS RH stožernog generala Janka Bobetka.

Tom prigodom ministar je čestitao svim pripadnicima 2. gardijske brigade njihovu obljetnicu.

- Gardijske brigade štit su i ponos Domovinskog rata. Hrvatska vojska danas baštini uspomene na gardijske brigade i zahvaljujući njima je Hrvatska vojska danas jamac mira i sigurnosti u Hrvatskoj.

Ministar obrane Tomo Medved izrazio je zahvalu Gromovima za njihov doprinos u obrani domovine. - Sretni smo što smo danas zajedno i međusobno se bodrimo“, izjavio je. „Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Ministarstvom obrane i uz punu potporu Vlade Republike Hrvatske čini iznimne napore kako bi doprinos i uloga hrvatskih branitelja, posebno gardijskih brigada, bio prepoznat.

Zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid istaknuo je važnu ulogu 2. gardijske brigade u oslobađanju Banovine i Pokuplja, ali i u stvaranju moćne i uvježbane hrvatske vojske koja danas daje veliki doprinos u očuvanju mira u svijetu.

O važnosti čuvanja uspomene na 2. gardijsku brigadu govorio je i predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi umirovljeni pukovnik Ivan Krupec. Upravo u tu svrhu nedavno je izdana monografija koja će biti podijeljena po školama.

- Na taj će način mladi naučiti kako je teško bilo steći ovu slobodu, rekao je.

U crkvi sv. Marije u Sisku održana je sveta misa za poginule, nestale i umrle pripadnike 2. gardijske brigade koju je predvodio velečasni Mladen Vidak, povjerenik za pastoral hrvatskih branitelja Sisačke biskupije.

Svečani program nastavljen je mimohodom pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske od Željezničkog kolodvora do Trga bana Josipa Jelačića, gdje je organiziran Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme.

U sklopu programa, prikazan je rad s psima Pukovnije Vojne Policije i borilačke vještine Zapovjedništva specijalnih snaga. Vrhunac programa bio je prelet helikoptera OH-58D Kiowa Warrior i nastup akro grupe „Krila Oluje“.

Komentara 6

NO
nogogaz
00:57 16.05.2018.

Triba nama stit od izbjeglica i hdza...i da bi se nase ekonomske izbjeglice u zapadnoj antifa civilizaciji vratile u lipu nasu!

AG
Agricola
00:55 16.05.2018.

Naravno, gardijske brigade i specijalna policija, te hrabri bojovnici HVO-a. A ne nikakvi subverzivni elementi iz HOS-a koje razni bujanci i hasanbegovići promoviraju dok šire laži o domovinskom ratu, iako je vojni dio njihove borbe, tu je bilo dobrih momaka, ali njihov doprinos se mjeri u promilima. S druge strane vodstvo HOS-a je bilo subverzivno i kranje antihrvatsko. Jasno je zašto Bujanec, Hasanbegović i takvi šire laži o Domovinskom ratu, to je jednostavno taj desni krak detuđmanizacije koji je doveo do haške presude i čina generala Praljka. Naravno, ni Bujanec, ni Hasanbegović ni Marcel Holjevac ni Peternel ni slične vedete današnje desnice nisu sudjelovali u domovinskom ratu, i zato sad žele zataškati doprinos gardijskih brigada i specijalne policije, jer je to sve dio detuđmanizacije iza koji stoji mozak čitave operacije, Sorosev plačenik Ivo Banac.

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
23:28 15.05.2018.

Zašto je Hrvatska nepobjediva i jača od same sudbine, odgovor je jednoznačan. Našu rodnu grudu stražare i po potrebi brane gardijski bojovnici bez mane i straha, dok u gospodarstvu kozmički bojovnici, bez milosti likvidiraju sve "ale i vrane", tj. sve moguće i nemoguće gospodarske ugroze. Velika je šteta što je naša velikomučenica Martina, kao Ivana Hrvatska, po nadljudskoj obrani posrnule naše dike i ponosa Agrokora, bila osudjena na pravdi našeg Boga pravednoga za grijehe koje nije uopće počinila, ali na svu sreću nije bila spaljena na lomači kao Jeanne d´Arc. Po potrebi ova naša heroina če ponovno preuzeti hrvatski stijeg i uz pomoć svojih kozmičkih kondora donijeti svojoj Domovini spas u posljednji čas. Problemi mogu nastati ne samo sa hrvatskom državnom ragom, već i sa domicilnim dvonožnim papkarima, jer je pitanje da li će ovi preživjeti tolika spasavanja. Ranije su dvonožne papkare naši austrougarski gazde šišale do gole kože, dok sadašnji vjerodomoljubni gazde i spasitelji ih glodju do golih kostiju. Medjutim kada budu i goli kosturi domicilni dvonožni papkari će u ekstazi i dalje uživati u vjerodomoljubnim igrama i slušanju budnica (Evo zore, evo dana i drugih.), kao svoji na svome, u svojoj neovisnoj državi. U svakom slučaju ih čeka Raj, ako ne narodnoj grudi ono na rajskim vrtovima na Nebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije