Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Krajem godine počinje s emitiranjem novi kanal HTV 3

Novi kanal bit će specijaliziran za kulturu, znanost i obrazovanje, a emitirati bi se trebao početi krajem godine
10. veljače 2012. u 14:35 28 komentara 20 prikaza
hrt, htv (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Potpisivanjem pisma namjere o suradnji u osmišljavanju programa Hrvatska radiotelevizija i sedam hrvatskih institucija najavili su pokretanje novog kanala HTV 3 specijaliziranog za kulturu, znanost i obrazovanje. U stvaranju programa s javnom televizijom surađivat će Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Sveučilište u Zagrebu, Matica hrvatska, Društvo hrvatskih književnika, Institut hrvatske glazbe, Koordinacija za medije Hrvatskog društva producenata i Društva hrvatskih filmskih redatelja, a početak emitiranja predviđen je krajem godine.

– Želja je da hrvatskoj javnosti damo program koji će apsolutno zadovoljiti onu javnu funkciju koju HRT ima. Na novom kanalu predstavit ćemo ono najbolje što imamo, a otvarat ćemo i teme kako razvijati hrvatsko društvo – rekao je Josip Popovac, predsjednik uprave HRT-a. Izrazio je uvjerenje da će novi proizvod biti prepoznat u obitelji javnih radiotelevizija u Europi, ali i kod hrvatskih građana i pretplatnika HRT-a. Popovac je dodao da je projekt otvoren za sve institucije u Hrvatskoj.  

– Svi oni koji misle da mogu pomoći savjetom i kreativnošću dobro su došli! – kaže.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš naglasio je da će ovim projektom mladi hrvatski znanstvenici napokon dobiti zasluženi medijski prostor.

– Ako naša djeca budu gledala novi program koliko i Discovery Channel i National Geographic, to će biti pravi uspjeh – kazao je Bjeliš.

Predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić izrazio je zadovoljstvo jer će kultura i obrazovanje nakon dugo vremena dobiti više prostora u medijima koje je zahvatila estradizacija.

Masoni
U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA
Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • -obrisani-:

    Ako ni zbog čega drugog, onda bi zbog teme valjalo lektorirati tekst.

  • zelenakrava:

    Kada se prešlo na digitaliziranu televiziju sa HTV-a su najavljivali da će 15.5.2011. dakle prošle godine početi emitiranjem sportskog kanala i 1. i 2. kanal osloboditi sportskih prijenosa.Glasno najavljivano ,pa šutnja-i znamo da se ništa nije desilo. Sada najavljuju ovaj ... prikaži još! ozbiljniji program. Zašto to već nisu uveli jer sa digitalizacijom ima čitavo brdo slobodnih kanala.Moguće je oformitii strogo specijalizirane kanale za manji broj zainteresiranih. Tehnički uvjeti postoje,da li ima ljudi?

  • velikazmija:

    imal smo treći program i što je bilo pokrivao je okolicu sljemena -- koliko bude pokrivao sa signalom --