Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.07.2017. u 22:12

On i njemu slični nikad više ne bi smjeli dobiti u ruke oruđe kojim su ubili ljude.

Nikola Kovačević vozio je pijan svoj Audi u središtu grada brzinom većom od sto kilometara na sat. Ubio je supružnike Ljiljanu i Aleksandra Kusalovića kojima nije ni pokušao pomoći, nego se dao u bijeg. Za to je nepravomoćno osuđen na 4,5 godina zatvora, a vozačka dozvola oduzeta mu je na sedam godina.

Za mnoge je to preblaga kazna. Kovačević je ubio dvoje ljudi. Na prazan želudac tog je dana popio sedam piva i pet, šest žestica i onda sjeo za volan. U takvom stanju jurio je središtem Zagreba kao da je na autocesti. Zar nije zbog svega toga zaslužio težu kaznu? O vremenu koje će provesti u zatvoru moglo bi se raspravljati. Neki drugi dobivali su i manje godina u zatvoru od Kovačevića, a također su svojom obijesnom vožnjom ubili druge ljude. Kovačević je bio ponizan u sudnici, priznao je svoje grijehe, svjestan je, ako mu je za vjerovati, da je ubojstvom supružnika Kusalović uništio i svoj život.

Nikola Kovačević
1/25

Ako uistinu ima savjesti, morat će se cijeli život nositi sa spoznajom da je ubio dvoje ljudi. On je mlad čovjek, tek mu je 26 godina, ima malo dijete. I društvo bi trebalo učiniti sve da njegov život ipak ne bude uništen. Četiri i pol godine iz rešetaka Kovačević će moći razmišljati o tome što je napravio. Izaći će iz zatvora u ranim 30-ima.

A onda će za nekoliko godina opet moći sjesti za volan. Tužiteljstvo je tražilo da mu se do kraja života oduzme vozačka dozvola, no sud je odlučio da to bude samo na sedam godina. Preblago. Kovačević je jedan od primjera osoba kojima bi trebalo do kraja života zabraniti da voze automobil, pogotovo zato što je i prije tragedije imao povijest vožnje u pijanom stanju i s prekoračenom brzinom. Bila mu je oduzimana i vozačka dozvola zbog toga. No to nije pomoglo. Ubio je Ljiljanu i Aleksandra. On i njemu slični nikad više ne bi smjeli dobiti u ruke oruđe kojim su ubili ljude.     

Komentara 3

MA
Majur
22:51 13.07.2017.

Zato je Horvatinčić oslobođen krivice ubojstva dvoje ljudi,vrluda sigurno opet po Jadranu na nekoj jahti i boli ga ona stvar za mrtve(ja se nadam da ga bar ponekad u snu posjete mrtvi) ...ali on je elita,on smije gaziti...a ovaj ipak manja marka,pa zato i kazna...da je nekakav Joža koji za 2500kn radi,dobio bi veću kaznu...da,svi smo jednaki.

DU
Deleted user
23:29 13.07.2017.

Autore, zaboravili ste navesti da je i prije bio osudivan zbog voznje u pijanom stanju. To mu nije bilo dosta nego je to dijelo ponovio i ovaj put i ubio dvoje ljudi. Osim sto mu je kazna zatvora premalena, zabrana voznje na sedam godina je obicna glupost. Ili mu zabraniti voznju na sedam godina nakon sto odsluzi citavu kaznu u zatvoru (realno izaci ce nakon dvije godine, posto je vec proveo nekoliko mjeseci u pritvoru), ili mu zabraniti voznju zauvijek. Posto je vec prije bio osudivan zbog voznje u pijanom stanju ovoga puta bi mu trebali zabraniti voznju zauvijek bez obzira sto je mlad i ima malo dijete.

DH
dalibor.hren
14:52 15.07.2017.

Nebi smio izaći iz zatvora, a ne da nebi smio voziti. No, lik će se žaliti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije