Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
đakovica

Kosovska policija štitila Srbe od albanskih prosvjednika

kosovo
Reuters/Pixsell
06.01.2013.
u 21:16

Koordinator općine Ðakovica, Ðokica Stanojević izjavio je danas da je okupljanje Albanaca ispred crkve pokušaj zastrašivanja Srba i spriječavanja obilježavanja Badnjeg dana

Prema priopćenju kosovske policije, dvadesetak aktivista pokreta Samoopredeljenje i organizacije Glas majki iz Ðakovice okupilo se jutros ispred pravoslavne crkve u Đakovici kako bi prosvjedovali i onemogućili ulazak skupini od pedesetak Srba koji su najavili dolazak na Badnji dan i sudjelovanje u crkvenim božićnim obredima. No, unatoč prosvjedu, štićeni kosovskim policajcima koji je prosvjednike odmaknuli od ulaznih vrata crkve, pravoslavni vjernici koji su izbjegli iz Đakovice i sada žive u Srbiji, unijeli su badnjak u crkvu i božićni obred je održan. Srpski mediji pišu kako je tom prigodom kosovska policija uhitila dva prosvjednika, dok kosovska policija izvješćuje kako je sve proteklo mirno.

Koordinator općine Ðakovica, Ðokica Stanojević izjavio je danas da je okupljanje Albanaca ispred crkve pokušaj zastrašivanja Srba i spriječavanja obilježavanja Badnjeg dana dodajući kako je \"brzom intervencijom kosovske policije njima, ipak, omogućeno da uđu u portu manastira gdje su po tradiciji donijeli badnjak\".

- Bilo je petnaestak žena koje su legle na cestu i pokušale spriječiti naš prolazak. Međutim, policija je intervenirala i one su se pomaknule. To su vjerojatno žene koje su nekog izgubile u sukobu i njih je sigurno netko organizirao - izjavio je srpskim novinarima otac Petar koji je služio jutarnju liturgiju u manastiru u Ðakovici dodajući kako su se osjećali neprijatno jer su ih Albanci pokušali zastrašiti, ali \"osjećamo da su tu naše kuće i naša je poruka da smo došli u crkvu u kojoj smo kršteni i kažemo da ćemo se vratiti domovima iz kojih smo protjerani\".

>> Priština zabranila Nikoliću da uđe na Kosovo i proslavi Božić

Komentara 12

TM
Tvrtko mali
22:35 06.01.2013.

El Indio a znaci zato su Srbi bezali sa Kosova,nisu mogli gledati kako djeca Us*** i Bal**** tuku Albance,a po tim Hvackim teorijama zasto su se Albani doseljavali na Kosovo

Avatar Vrijeme
Vrijeme
18:22 07.01.2013.

Uloge se mijenjaju, ali i Albanci bi mogli proci isto kao Srbi.

TO
Toni50
10:12 07.01.2013.

Kosovska policija štitila Srbe od albanskih prosvjednika , Kako vidimo još im zvoni u ušima naredba Miloševića Srbe bnesmije ntko da bije ; a kako izgleda mnogima to nikako ni danas nije jasno i zato moraju naglasak stoji u moraju da ih štite od albanskih nasilnika -huligana ili kriminalac ; ne od poštenih ako slučajno i takovih ima tamo !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije