Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kosor: Raspuštanje HDZ-a u Zagrebu nije čistka Sanaderovih kadrova

jadranka kosor
Goran Kovačić/PIXSELL
19.01.2010.
u 14:42

Premijerka je komentirala aktualna pitanja, kazavši još jednom "Vodimo koalicijsku Vladu koja vodi državu, a najavila sam čvrstu, beskompromisnu borbu protiv korupcije. Stranku nam je važno osnažiti i za parlamentarne izbore."

OMIŠALJ - Komentirajući aktualna politička pitanja nakon puštanja u pogon pogona za proizvodnju polietilena u DINA-i, Premijerka Kosor kazala je da se u razgovoru s mađarskim premijerom Gordonom Bajnaijem dotakla pitanja depozita Podravke u OTP banci te potvrdila kako je državno odvjetništvo od nadležnih mađarskih institucija dobilo tražene dokumente o zajmu.

Raspuštanje zagrebačkog HDZ-a i postavljanje privremenog povjerenstva na čelu s Gordanom Jandrokovićem odbila je nazvati čistkom Sanaderovih kadrova, ponovivši kako se u HDZ-u obavljaju "poslovi koji su nužni da bi stranka ojačala i bila pripremljena za teške zadatke".

- Vodimo koalicijsku Vladu koja vodi državu, a najavila sam čvrstu, beskompromisnu borbu protiv korupcije. Stranku nam je važno osnažiti i za parlamentarne izbore. Na novinarsko pitanje hoće li se "kazniti" rastrošnost predsjednika Uprave 3. Maja Željka Starčevića, ujedno i potpredsjednika riječkog HDZ-a, ukoliko se ispostavi da su navodi točni, premijerka je odgovorila da će podatke provjeriti i, "ako se pokaže da je to istina, vrlo brzo reagirati i donijeti odluku o eventualnim daljim koracima".

- Sve informacije imam samo iz medija, no taj iznos (radi se o 430 tisuća kuna potrošenih na reprezentaciju u restoranima u godinu dana) u mojem bivšem Ministarstvu nije bio potrošen u četiri godine. U svakom vremenu, pa tako i u doba krize, ljudi koji rade odgovoran posao moraju se tako i ponašati, a čelnici tvrtki moraju biti primjer skromnosti, zaključila je.

Ključne riječi

Komentara 31

KA
kajinx
15:02 19.01.2010.

Opet laže ! Od Vlaisavljevićke se ne treba očekivati da će ikada reći istinu.

PR
Protivcenzure
15:27 19.01.2010.

to znači da onda ona smjenjuje ljude koji ju podupiru. ona stvarano zna bubnuti izjavu...

DR
dreamteam
15:11 19.01.2010.

Svasta.A cistka cega je onda?Nista se ne treba sakrivati nego cistku nastaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije