Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSLS

Kosor: Možda ova vlada i ne krade, ali neznanjem radi štete veće od svih lopovluka

23.05.2015., Varazdin - Proslava 26. godisnjice HSLS-a. Dorica Nikolic, Drazen Budisa, Darinko Kosor i Josip Budimir. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
23.05.2015.
u 07:00

– Lopov može ukrasti milijun, deset i 100 milijuna, ali oni koji ne znaju mogu napraviti štetu i od milijarde. Možda ova vlada i ne krade, ali neznanjem radi štete veće od svih lopovluka – rekao je Kosor

– Cijela je zemlja postala stožer za očuvanje krivih navika i loših običaja. Kad god nešto ne ide po dobru, formira se neki šator i stožer. Tako se problemi neće riješiti. Hrvatskoj treba novi duh patriotizma i odgovornosti. Puka promjena stranaka na vlasti neće donijeti ništa Hrvatskoj – rekao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u Varaždinu, na proslavi 26. godišnjice te stranke. Hrvatska, dodao je, nije samo u gospodarskoj krizi nego i u društvenoj te moralnoj.

– Trebaju nam beskompromisne reforme koje moraju provoditi novi ljudi – istaknuo je Kosor koji je govorio o budućnosti HSLS-a i koaliciji koju predvodi HDZ. Liberali svugdje u Europi koaliraju s pučanima, što je prirodno i normalno.

– Lopov može ukrasti milijun, deset i 100 milijuna, ali oni koji ne znaju mogu napraviti štetu i od milijarde. Možda ova vlada i ne krade, ali neznanjem radi štete veće od svih lopovluka – rekao je Kosor koji očekuje pobjedu na izborima.

Glavni ekonomski strateg Josip Budimir također je istaknuo važnost strukturnih reformi.

– Velike optimističke najave o izlasku iz recesije ne znače istovremeno izlazak iz krize jer ako godišnje samo na javni dug morate platiti kamate u visini od tri i pol posto BDP-a, pitanje je na čemu oni koji najavljuju gospodarski rast od 0,3, 0,4 i 0,5 posto, s dugoročnom perspektivom od jedan posto, temelje optimizam. To je otprilike tako sjajna perspektiva kao da se utapate na osam metara dubine, pa vas povuku na šest i ostave da se utopite – rekao je.

Hrvatska, smatra, ima mnogo veće potencijale koje treba aktivirati ambicioznijim reformama o kojima u HSLS-u govore već četiri godine. 

Komentara 1

IB
Ivan Basar
00:44 24.05.2015.

Žalosno ali točno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije